Virus

Internet prevare sve su češća pojava, a jedna od najstarijih ponovno je aktualna na društvenim mrežama u regiji i vjerojatno ste vidjeli da je vaši prijatelji dijele.

U pitanju je link koji vas navodno vodi na stranicu ili aplikaciju koja će vam otkriti ko gleda vaš Facebook profil ili šta ljudi misle o vama. Ova prevara postoji otkako je Facebooka, no iz te kompanije dosad su u nekoliko navrata demantirali da postoje takve opcije, naglašavajući da nikad ne bi dopustili takvu vrstu kršenja privatnosti.
"Facebook ne nudi način da njegov korisnik vidi tko mu gleda profil, niti na bilo koji način dopuštamo pojedincima i aplikacijama da imaju pristup takvim informacijama", naglasio je, piše Index, glasnogovornik Facebooka.
Oni koji kliknu na taj link mogli bi se naći u opasnosti.
Ne samo da neće doznati tko im je gledao profil, već bi njihov profil mogla gledati osoba skrivenih namjera, a čak ga i ukrasti.
Facebook vam savjetuje da nikad ne ukucavate svoju lozinku ako niste sigurni da se nalazite na pravom meniju te društvene mreže i da ne idete na eksterne linkove koji vas s Facebooka odvode na sumnjive stranice.
Ako ste ipak kliknuli na link prije ovog članka, ODMAH promijenite svoju šifru što prije i pratite događaju li se neke sumnjive aktivnosti na vašem profilu.