U cijelom svijetu vlada Pokemon GO pandemija koja je, između ostalog, izazvala podjelu u društvu na one koji bi za jedan account na igrici prodali bubreg te one koji protiv istih raspisuju peticije ne bi li ugasili tu nostalgiju iz 90-ih.

Kako god, treba priznati da se radi o trendu koji je ljude istjerao na ulice ne bi li ih "skupili sve", a čini se kako je jednom igraču to i uspjelo.
On je Nick Johnson iz Brooklyna i na Redditu tvrdi kako je ulovio svih 142 Pokemona dostupnih unutar granica SAD-a. I sam priznaje kako ih je zapravo puno više - neki od njih su tajni, dok je neke moguće pokupiti samo na određenim mjestima u svijetu. Kaže kako je igrao do 8 sati dnevno, često nakon što bi mu završilo radno vrijeme.
Aplikacija za zdravlje (Health App) na njegovom iPhoneu izračunala je da Nick u prosjeku prehodao 13 kilometara otkada je igrica lansirana.
Kako bi sakupio svih 142, morao je uloviti čak 4,629 Pokemona, a priznaje kako je za lov određenih Pokemona koristio i usluge Ubera. Ističe kako su najbolja mjesta za lov na Pokemone u okrugu New Yorka Battery Park i Grand Army Plaza u Central parku.
Nick ne planira odustati od igranja, štoviše, ulaže nade da će Niantic Labs, tvorac ove mega popularne igre, unaprijediti sustav borbe između Pokemona kako bi igra postala još zabavnija.
Na pitanje novinara Business Insidera što bi preporučio Pokemon GO majstorima, odgovorio je "Kupite si dobre tenisice".