Podržava mogućnost slanja standardnih SMS poruka

Aplikacija Facebook Messenger na Android uređajima od sada podržava i mogućnost slanja standardnih SMS poruka.

Ako omogućite slanje SMS-a putem Facebook Messengera, primljena poruka će se odmah pojaviti u “balončiću”, kao i poruka s Facebooka, što je ujedno i najveća prednost korištenja ove aplikacije, piše Balkanandroid.com.
Facebook Messenger je već imao podršku za razmjenu SMS poruka, ali ju je odbacio 2013. godine, nakon što se slabo koristila, a nova opcija je u fazi testiranja još od februara ove godine.
Prema Davidu Marcusu, šefu Messaging Products odjela u Facebooku, ovo nije samo implementacija tekstualnih poruka; također možete slati glasovne poruke, stickerse ili dijeliti vašu lokaciju pokraj uobičajenih fotografija i videozapisa.
Integracija SMS poruka kopira jednu od malobrojnih prednosti Hangouts platforme u odnosu na druge popularne aplikacije za razmjenu poruka na Androidu, a ovo je samo još jedan način za Facebook kako bi bio siguran da nikad nećete napustiti njihov ekosistem.
Iz Facebooka ističu da SMS poruke neće odlaziti do njihovih servera, već će se sve odvijati na samom telefonu pa tako ne postoji opasnost od ugrožavanja privatnosti. Ažuriranje je već objavljeno za većinu zemalja, ali trenutno nema informacija o iOS platformi.