Samsung Safety Screen

Aplikacija korisnike podsjeća da uređaj drže na sigurnoj udaljenosti od očiju.

Samsung je predstavio Samsung Safety Screen, aplikaciju za sigurnost ekrana koja pomaže korisnicima, a posebno mlađoj djeci, da svoje mobilne uređaje drže na idealnoj udaljenosti od očiju.
Samsung Safety Screen radi u pozadini na mobilnim uređajima, a roditelji putem lozinke mogu aktivirati i zaštitu. Koristeći napredni softver za prepoznavanje lica, aplikacija prikazuje prijateljski raspoloženu animaciju koja ugasi ekran kada se uređaj prinese preblizu očima, a otključa ga tek kada se uređaj udalji na minimalnu preporučenu sigurnu udaljenost.
S obzirom na to da je danas kratkovidost u porastu, što znanstvenici pripisuju mješavini genetskih i faktora okruženja, uključujući sve veći broj aktivnosti na maloj udaljenosti od lica. Na ovo dodatno utječe i upotreba digitalnih uređaja, kao i sve manja izloženost prirodnom svjetlu kroz aktivnosti na otvorenom. Naprezanje očiju uslijed upotrebe digitalnih uređaja podjednako može pogoditi i djecu i adolescente, čije se oči posebno umaraju nakon dugotrajne upotrebe.
"Upotreba elektronskih uređaja kao što su mobilni telefoni i tableti u velikom je porastu kod svih starosnih skupina. Primijetili smo da djeca provode više vremena u upotrebi svojih uređaja, da ih drže preblizu očima, što nije idealno i što može oštetiti njihov vid. Kao lideri inovacija, brinemo i o zdravlju i sigurnosti naših korisnika. Zato smo predstavili ovu inovativnu aplikaciju koja štiti oči korisnika tako što ih podsjeća da svoje uređaje drže na sigurnoj udaljenosti", stoji u priopćenju kompanije Samsung Gulf Electronics.
Razvijena u kompaniji Samsung Gulf Electronics, u suradnji s Leo Burnett MENA Samsung Safety Screen, aplikacija je već dobila nagradu na nedavno održanom događanju Dubai Lynx.