Stabilna verzija

Stabilna verzija 50 jednog od najpopularnijih internet browsera na svijetu predstavlja prilično značajnu nadogradnju i to za platforme Windows, Linux i Mac. Chrome 50 donosi bolji sistem notofikaciji, a odnosi podršku za Windows Vista i XP operativne sisteme.

Beta, dev i alpha izdanja 'pedesetke' su bila dostupna već neko vrijeme, a u Google-u su ga pametno iskoristili polirajući browser. Krajnji korisnici možda neće primjetiti apsolutno sve izmene, jer ih je dobar deo usmeren na developere i poboljšanja performansi u različitim uslovima korišćenja, piše Tportal.
Vrlo bitan podatak stiže za vlasnike Windows Vista, Windows XP i OS X Mavericks računara - jer oni neće moći da instaliraju ovo najnovije izdanje Chrome. Nije riječ o nekom iznenađujućem potezu iz Googlea - stvar je bila najavljena još lani. 
Što se tiče bezbjednosnih update-a, u 50 ih je mnoštvo. Ipak, od bitnijih stavki vrijedi izdvojiti dva update-a za visoko kritične bezbjednosne rupe i pet bezbednosnih propusta srednjeg prioriteta. Google je ovom prilikom 'iskeširao' 18.000 dolara onima koji su pronašli probleme u browseru.
I dok je većina nadogradnji zapravo 'iza kulisa', korisnici će itekako primjetiti jednu stvar - novi sistem notofikacija. Notofikacije će sada sadržati dodatne radnje koje će korisnici moći da odaberu po želji. Chrome 50 moguće je preuzeti automatskom nadogradnjom ili na ovom linku.