Certifikat izvrsnosti

Šestogodišnji dječak iz Velike Britanije jedan je od najmlađih ljudi na svijetu koji je prošao Microsoftov ispit i dobio Microsoft Office Specialist certifikat (MOS).

Roditelji Muhammada Humze Shahzada oduvijek su u životu svoga sina promicali tehnologiju pa je tako prvi pametni telefon dobio već sa dvije godine.
Šest mjeseci kasnije dobio je i prvi laptop, a njegova majka i otac, inače IT konsultant, ohrabrivali su ga da o tehnologiji uči još od malih nogu.
Humza je test za Word 2013 prošao s odličnim uspjehom i tako zaradio Microsoft Office Specialist certifikat, piše BBC News.
Naime, njegove kvalifikacije znače da je sada Microsoft Office specijalist (MOS) - i ima tzv. "Certifikat izvrsnosti" kojim to može i dokazati.
Ipak, prolazak MOS ispita ne znači da automatski ispunjavate uslove za MCP (Microsoft Certified Professional) certifikat, no ovakvi detalji ne smiju zasjeniti Humza i njegov izvanredan uspjeh u tako mladoj dobi, pogotovo zbog činjenice da ovom ispitu obično pristupaju odrasle osobe koje žele poboljšati svoje znanje o Microsoftovim aplikacijama.
Unatoč impresivnom učenju i rezultatu, izgleda da Humza ima nešto drugačije ambicije - kad odraste želi biti pilot.