Oko 10 dolara mjesečno

Google je krajem prošle godine najavio pretplatnički muzički servis YouTube Music Key čija je testna verzija dostupna samo putem pozivnice, a za njegovo korištenje bit će potrebno platiti 7,99 dolara mjesečno.

No, osim ovog servisa, Google priprema i pretplatu za gledanje videozapisa na YouTubeu te, prema informacijama The Vergea, početak naplate videa možemo očekivati tokom sljedećih nekoliko mjeseci. U ovoj kompaniji još nemaju definirano ime novog servisa, a pretplatnicima će on omogućavati gledanje videozapisa bez reklama, kao i snimanje videa na mobilne uređaje kako bi ih mogli gledati offline. 
Također, vlasnici kanala na YouTubeu moći će određeni sadržaj nuditi samo pretplatnicima tako da će korisnici neke videozapise moći gledati samo ako plaćaju mjesečnu pretplatu koja bi trebala iznositi oko deset dolara.
Osim klasične pretplate za cijeli servis, biće dostupne i niže pretplate za određene kategorije poput muzike, sadržaja za djecu i druge. 
Zanimljivo je kako će vlasnici kanala svoj sadržaj morati uvrstiti u pretplatničku ponudu, odnosno ako njihovi videozapisi ne budu dostupni pretplatnicima, YouTube će takve videozapise namjestiti kao privatne. 
Nakon uvođenja pretplate, YouTube će i dalje uzimati oko 45 posto zarade od reklama, ali će svojim partnerima davati i dio novca od pretplata (taj će udio ovisiti o vremenu gledanja njihovog sadržaja i kanala). 
Naravno, pretplata neće biti obavezna, tako da će korisnici moći uživati u videozapisima na YouTubeu kao i do sada (osim dijela sadržaja koji bi trebao biti rezerviran samo za pretplatnike), dok će oni koji žele uživati u sadržaju bez prikaza reklama i koji će taj sadržaj željeti pohraniti na mobilne uređaje (iako je pitanje koliko će videa moći pohraniti s obzirom na ograničeni prostor na telefonima) mjesečno morati plaćati oko 10 dolara.