Nova strategija

Microsoft je ranije objavio da planira ponuditi Windows piratima besplatnu nadogradnju na Windows 10, čak i ako ne posjedujete orginalnu verziju sistema Windows koja može primiti besplatno ažuriranje.

Office, Outlook i druge aplikacije će raditi na vrlo sličan način na svim uređajima, a Cortana je posvuda i služi kao sučelje za prirodni jezik te kao osobni digitalni pomoćnik. Windows 10 objedinit će sve Microsoftove platforme, od računara, preko tableta i mobitela do igraće konzole Xbox. Svi korisnici Windowsa 7, 8.1 i Windows Phonea 8.1 dobivaju tako besplatnu nadogradnju na Windows 10. No, imajte na umu da će ova opcija vrijediti samo prvih godinu dana nakon lansiranja Windowsa 10. 
Ako imate legalni Windows 7, Windows 8 i Windows Phone 8.1 dobit ćete besplatnu nadogradnju na novi operativni sistem. Ali, ono što posebno iznenađuje je Microsoftova najava da će i svi oni korisnici koji imaju piratske kopije Windowsa 7 i 8 takođe dobiti besplatnu nadogradnju. 
S ovom novom strategijom Microsoft se nada da će se Windowsi naći na što većem broju uređaja. Zarada će očekuje se, doći tek kasnije u vidu prodaje usluga putem interneta, primjerice uredskog paketa kao što je Office.