Ovo je fantastičan uređaj za svoju cijenu i teško ćete pronaći bolji pametni telefon po cijeni jeftinijoj od 150 dolara – ovako su novinari ZDneta opisali novi Motorolin smartphone Moto E.

Riječ je o jednom od prvih Motorolinih mobilnih uređaja napravljenih nakon što je ovu kompaniju preuzeo kineski Lenovo prošle godine, a jedan od najvećih aduta nove verzije Motoa E jest podrška za LTE, odnosno mogućnosti surfanja internetom velikim brzinama. Moto E dolazi s ekranom dijagonale 4,5 inča rezolucije 960x540 piksela (uz gustoća piksela od oko 245 ppi što je, kažu u Motoroli, polovica od gustoće piksela iPhonea 6), radi na Qualcommovom četverojezgrenom 1,2GHz procesoru, ima 2,390 mAh bateriju i pokreće ga Googleov mobilni operativni sustav Android, posljednja verzija 5.0 Lollipop.
Ostale opcije uključuju 1GB RAM-a, stražnju kameru rezolucije 5MP, dok prednja VGA kamera vjerojatno neće oduševiti ljubitelje selfija, a pored 8GB memorije, treba izdvojiti i utor za SD memorijske kartice kapaciteta do 32GB.
Što se izgleda samog telefona tiče, on 'neće osvojiti dizajnerske nagrade', no ima čvrsto kućište i ugodan je za držanje u ruci.
Od ovog Motorolinog telefona ne treba očekivati neke spektakularne opcije, ali njegova nova verzija zato donosi brojne poboljšanja u odnosu na prethodnika (koji je također bio jedan od najkvalitetnijih uređaja jeftinije kategorije) te je riječ o telefonu koji bi trebao ispuniti sva očekivanja korisnika na tržištu jeftinih telefona, odnosno mobilnih uređaja niže kategorije na kojem dominiraju kineske kompanije poput Xiaomija.
Njegova cijena na američkom tržištu iznosit će 149 dolara – bez potpisivanja ugovora s mobilnim operaterima.