Zaštitna folija štiti svaki pametni telefon od ogrebotina, fleka i raznih vidova oštećenja. Ukoliko ste je uklonili, prije nego rešite da zamijenite displej, isprobajte neki od ovih trikova koji će vam pomoći da telefon uglancate kao da je nov.

Uređaji sa displejima osjetljivim na dodir pravi su magnet za grebanje. Veća oštećenja moguće je riješiti samo zamjenom displeja, ali manje ogrebotine možete ukloniti na jedan od sljedećih načina.
Prije nego što krenete da bilo šta radite na vašem telefonu obavezno Isključite uređaj. Telefon ne smijete puniti dok se bavite čišćenjem a bilo bi poželjno i da mu izvadite bateriju.
Pasta za Zube
Istisnite malo paste za zube (veličine zrna graška) na mekanu, po mogućstvu mikrofiber krpu i kružnim pokretima, bez previše pritiska, prelazite preko mjesta na kojem su se pojavile sitne ogrebotine. Ukoliko se ogrebotine vide i dalje ponovite postupak. Pošto završite sa procedurom očistite displej vlažnom krpom i uklonite višak paste.
Paste za uklanjanje automobilskih ogrebotina 
Ovu pastu možete nabaviti u bilo kojoj prodavnici auto kozmetike. Nisu skupe, a lako se nanose (mekom krpom) na displej telefona, takođe kružnim poketima, i mogu značajno da smanje dubinu i broj ogrebotina.
Soda bikarbona
Pomiještajte sodu bikarbonu i vodu u razmjeri: dvije trećine sode bikarbone i jednu trećinu vode. Miješajte dok se ne formira gusta pasta. Mekom krpom zrno paste nanesite na displej telefona i kružnim pokretima prelazite preko ogrebotina. Višak paste skinite vlažnom krpom i ispolirajte displej.
Puder za bebe
Funkcioniše na isti način kao i soda bikarbona, ali je nježniji pa ga koristite za površinske ogrebotine.
Nadamo se da će vam neki od ova četiri savjeta pomoći da ponovo vratite vašem ekanu stari sjaj.