Čuveni modeli Nokia 3310 i Ericsson T28 u svoje vrijeme bili su veoma popularni, a oni i dan danas kod velikog broja ljudi izazivaju osjećaj nostalgije. U nastavku pogledajte kako bi oni izgledali sa touchscreen-om i novim operativnim sistemima.

Mobilni telefoni kao što su Nokia 3310 i Ericsson T28 su legendarni, i prodati su u nekoliko miliona primjeraka. Međutim, iz današnje perspektive oni su već odavno zastarjeli modeli. Bez obzira na to, ovi uređaji ljudima koji su ih koristili sigurno izvlače osmijeh na lice kad god se pomenu, i izazivaju neka lijepa sjećanja.
Krajem devedesetih godina, Ericsson i Nokia su bili najveći i najbolji proizvođači mobilnih telefona na svijetu. U to vrijeme, kompanije kao što su Apple i Samsung još uvijek nisu ušle na tržište telefona. Kompanija iz Kupertina je tada bila fokusirana na uspješnu iMac liniju računara, dok je Samsung bio poznat po čipovima i memorijskim modulima.
Apple je uspio da 2007. godine, kada je lansirao prvi iPhone, u potpunosti preokrene svijet mobilnih telefona. I dok su kompanije Samsung, LG i HTC takođe uspjeli da pokrenu revoluciju sa smartfonima, nekadašnji svjetski lideri Nokia i Ericsson su u potpunosti propustili tu priliku.
Popularni sajt CURVED/labs, došao je na ideju da napravi koncept kako bi izgledao čuveni Ericsson T28 sa Android operativnim sistemom, i legendarna Nokia 3310 sa Windows Phone OS.
Kako bi to izgledalo pogledajte u video klipu: