Punch 4 Punch novi je bizaran trend među mladima – osobe se međusobno udaraju te sve snimaju i objavljuju na YouTubeu

Jedan od trendova među mladima mjesecima je bio neknomination, 'igra' u kojoj se mladi snimaju kako ispijaju velike količine alkohola, te snimke objavljuju online, najčešće na Facebooku i nominiraju nekog od svojih prijatelja da naprave isto. Nažalost, za neke je ova igra imala tragične posljedice te su dva mladića preminula tokom ispijanja prevelike količine alkohola, a sada se mrežom širi novi opasan trend koji je također uzeo svoju prvu žrtvu.
Riječ je o 'igri' Punch 4 Punch u kojoj se dvije osobe međusobno udaraju sve dok jedna osoba više ne može podnijeti udarce te mora biti kažnjena, a kazna je najčešće ispijanje alkohola. Jedno od pravila je da se osobe moraju udarati u isto mjesto – to je najčešće rame ili ruka, no nekima niti to nije dosta te izmjenjuju udarce u trbuh ili glavu.
Međusobno udaranje snimaju mobitelom i onda objavljuju na društvenim mrežama i YouTubeu. Ne treba niti napominjati koliko ovakva 'igra' može biti opasna, a u njoj je nedavno sudjelovao i 23-godišnji Tommy Main iz Londona koji se tijekom izmjene udaraca s prijateljem onesvijestio – iako je brzo prebačen u bolnicu, on nije izdržao te je u bolnici umro.
Njegov brat Roy bijesan je na njegove prijatelje koji su, umjesto da spriječe Punch 4 Punch i međusobno udaranje, cijelo vrijeme snimali njihovu izmjenu udaraca, a 20-godišnji mladić koji je Tommyu zadao smrtonosni udarac uhapšen je i osumnjičen za ubistvo.
Na Metrou prenose kako policija još vrši istragu vezanu uz ovaj smrtni slučaj te trenutno nemaju nalaze obdukcije tako da konkretan uzrok smrti još nije poznat.