Prepoznavanje adaptera

Apple nudi mogućnost zamjene punjača za pojedine modele iPhonea s evropskog, azijskog i afričkog tržišta, jer se pregrijavaju. Model adaptera koji treba zamijeniti je A1300.

Apple je naime utvrdio da se, u retkim slučajevima, njegov 5-vatni USB adapter za napajanje za evropsko tržište može prekomjerno zagrijati i tako predstavljati sigurnosni rizik.
Taj adapter isporučuju se uz sve modele Ajfona 3GS, Ajfona 4 i Ajfona 4s uređaja prisutnih na tržištu od oktobra 2009. do septembra 2012. u zemljama koje se nalaze na spisku u nastavku teklsta. Prodavao se i kao samostalni dodatak.
- Sigurnost kupaca oduvjek je Eplu bila navažnija stavka i zato smo dobrovoljno odlučili da svaki adapter za napajanje s tom greškom zamjenimo novim, izmenjenim, besplatnim adapterom. Pozivamo kupce da putem postupka zamjene koji donosimo u nastavku zamjene adapteres greškom što pre novim, piše na stranicama Applea.
Pogledajte na adapteru oznaku između zubaca i uporedite ga sa slikama uokvirenima crvenom bojom u nastavku. Adaptere na koje se ovaj program odnosi prepoznaćete po broju modela i boji slova "CE". Takvi adapteri nose sivu oznaku Model A1300 i slova "CE". Ako imate takav adapter, nemojte ga više koristiti, nego ga zamenite novim.
Dok ne dobijete novi adapter, Ajfon možete puniti tako što ćete ga USB kablom spojiti s  računarom.
Izmjenjeni adapteri nose oznaku Model A1400 i slova "CE" uokvirena sivom bojom.
Adapter ne morate zameniti. Nije poznato kakvu opasnost predstavljaju za kupca.