Facebook će vas zatražiti da mu dopustite prisluškivanje pomoću mikrofona na svom uređaju.

Osim što je opet malo pretumbao izgled korisničkih profila i stranica, Facebook je ovih dana zaposlen i razvojem nove značajke, odnosno nadogradnje mobilne aplikacije koja djeluje zanimljivo, mada (uslovno) sadrži i neke elemente narušavanja privatnosti.
O osnovi se radi o tome da će vas Facebook zatražiti dozvolu da preko mikrofona na vašem pametnom telefonu ili tabletu "sluša" glazbu koja se reproducira oko vas, na radiju, hi-fi liniji ili televizoru, nakon čega će prepoznavati pjesme koje se vrte ili filmove koje gledate, slično kao što to recimo radi servis Shazam, da bi prema tome nadograđivao vaš status. Drugim riječima, vaši će Facebook prijatelji znati što slušate/gledate, bez potrebe za vašim "ručnim" unosom tih podataka.
Nakon što po zvuku recimo prepozna pjesmu koju slušate ili film koji gledate, vaš će se status automatski nadograditi "previewom" u trajanju od 30 sekundi.
Ova nadogradnja će se naći na aplikacijama za Android i iOS uređaje, a trebala bi svim korisnicima biti dostupna kroz nekoliko idućih sedmica.
A New, Optional Way to Share and Discover Music, TV and Movies from Facebook on Vimeo.
Facebook naglašava kako će po "defaultu" ova značajka biti isključena, što znači da bez vaše dozvole neće prisluškivati zvukove oko vas. Povjerovat ćemo im, no ujedno vas moramo upozoriti da svaki puta dobro razmislite prije nego što Fejsu omogućite da vas špijunira vašim vlastitim uređajem.