Kolika je vrijednost Googlea sada s društvenom mrežom Google +? Investitori su ovoj kompaniji već prva sedmica nakon predstavljanja Google + 28. jun dodali još 20 milijardi dolara tržišne kapitalizacije.

Morgan Stanley sinizio je u petak vrijednost na 15,8 milijardi dolara zbog dvojbe hoće li Google doista biti u stanju kapitalizirati na svojim novim proizvodima kao što je Google +.

Međutim, vrijednost je tu negdje, dodamo li ili oduzmemo par milijardi, ovisno o tome što tržište misli koliko Google vrijedi sada nakon lansiranja Google +, piše Washington Post.

Dana 27. juna, odnosno dan prije predstavljanja Google +, vrijednost dionice Googlea iznosila je 482,80 dolara, no u petak je vrijednost ove dionice skočila na 532 dolara.

Naravno, nije stvar samo u Google +. I drugi faktori također utječu na vrijednost dionice kao što su koliko je uspješan glavni biznis Googlea - tražilica, zatim kakvo je ukupno stanje tržišta i sl.

Međutim, premda je Google + još u ograničenoj "beta" fazi testiranja, analitičari Googleovom pokušaju da osvoji dio "social" tržišta već predviđaju svjetlu budućnost.