Panasonic je rasprodao 3D televizore tokom prve sedmice prodaje u Sjedinjenim Američkim Državama, informacije su iz ove kompanije. Britanci će pak morati čekati do maja kako bi se dočešali svojih 3D uređaja.

Novi filmski hitovi u 3D tehnologiji i sportski događaji poput predstojećeg Svjetskog prvenstva u fudbalu u Južnoj Africi mogli bi pomoći povećanju potražnje za 3D setovima.

Režiser James Cameron rekao je da su oni sa filmovima stvarali sadržaj, ali da takvih ekrana nije bilo. On je naglasio da su sada ekreni dostupni i da će ih ljudi kupovati, jer je to budućnost, a sada postoji i sadržaj za takve proizvode.

Kazuharu Miura, analitičar iz DaiWa Securatiesa je rekao da su uvijek postojale osobe koje su želje kupiti najsavremeniju tehnologiju i da to vjerovatno potiče prodaju 3D uređaja.

Panasanic je 10. marta počeo sa prodajom 3D setova i tako postao prvi veliki proizvođač televizora koji je krenuo sa prodajom u Americi prodajući 50-inčni HD TV, par naočala i 3D Blu-ray player za nešto manje od tri hiljade dolara.

Najveći proizvođač televizora na svijetu Samsung sa prodajom je krenuo 14. marta sa 55-inčnim modelom koji košta 3.300 dolara, a Sony planira početi prodaju 3D Bravije od juna.