Do 2012. godine Android će zauzeti čak 14 posto tržišta U sljedećih par godina Googleov Android čeka strelovit rast te bi ovaj operativni sustav do 2012. godine trebao zauzeti čak 14 posto tržišta pametnih telefona (za usporedbu, sada drže samo oko dva posto), objavili su iz Gartnera.

Do ovih su brojki u Gartneru došli računajući na veliku povezanost Androida s Googleovim servisima (čiju popularnost ne treba niti spominjati) pa bi se tako korisnici u budućnosti trebali odlučiti za operativni sistem u kojem će moći najbolje moći iskoristiti internetske servise koje svakodnevno koriste. 

No, analitičari vjeruju da niti druge kompanije neće sjediti skrštenih ruku i gledati kako im Android uzima sve veći dio tržišta. Do 2012. godine Nokia će i dalje ostati broj jedan na ovom tržištu - ali bi trebala izgubiti udio, a pitanje je što spremaju u Appleu čiji je iPhone danas najpopularniji telefon na svijetu. Također, trebamo sačekati i Windows Mobile 7, mada se WM kao ozbiljan konkurent na ovom tržištu sve manje spominje - a takva percepcija nije popravljena niti izdavanjem Windows Mobile 6,5.