Lagana platforma

Temelji se na novoj laganoj platformi što se odražava na voznim osobinama i potrošnji.

Nakon brojnih rendera koji su osvanuli na internetu, Opel je napokon pokazao prve fotografije svoje kompaktne uzdanice koja će se na tržištu, sada u potpuno novom izdanju, suprotstaviti VW Golfu, Fordu Focusu, Mazdi 3, Peugeotu 308...
Potpuno nova generacija modela koji je dosad prodan u 24 milijuna primjeraka, plijeni privlačnim izgledom skladnih proporcija i prema viđenom (ako tradicionalno i cijena bude odgovarala), možemo ustvrditi kako Opel ponovo ima hit model u kompaktnoj klasi.
Premda po centimetrima nije rasla u odnosu na prethodnu generaciju, iz Opela tvrde da u unutrašnjosti raspolaže sa bitno više prostora. Nova generacija Astre koja izgleda sportskije nego ikad prije, temelji se na posve novoj laganoj arhitekturi pa je lakša čak 200 kg od aktualnog modela, a pogonit će je motori najnovije generacije, te će ponuditi opremu za udobnost i sustave za sigurnost koje su se prije mogle susresti samo u višim segmentima.
U unutrašnjosti sada dominiraju vrhunski udobna sjedala s funkcijom masaže, ventilacije i podešavanja po širini, a osigurana je i izvanredna mogućnost povezivanja zahvaljujući Opel OnStar sustavu. Premijeru doživljava i informacijsko-multimedijski sustav IntelliLink R 4.0 koji je kompatibilan sa servisima Apple CarPlay i Android Auto.
Isto tako, nova će Astra biti prvi auto u klasi sa IntelliLux pametnim potpuno LED svjetlima. Na kraju, nova Astra kombinira učinkovitost s elegancijom i u Opelu se nadaju da će redefinirati segment kompaktne klase po pitanju inovacija.
Potpuno nova motorna ponuda sadržava motore od 95 do 200 KS. Dizelsku ponudu zastupa novi 1,6-litreni CDTI sa 95 KS, a benzinsku uvodni trocilindarski 1,0-litreni Turbo Ecotec sa 105 KS te 1,4-litreni potpuno aluminijski turbo-benzinac sa 145 KS i okretnim momentum od 250 Nm koje postiže u rasponu od 1800 do 4,000 okretaja.
Svi detalji o motorizaciji, opremi i tehnički podaci biti će poznati uoči svjetske premijere na Salonu automobila u Frankfurtu ove jeseni.