Alarm za zdravstvene tegobe

Usporeni metabolizam znači da tijelo ne može dovoljno učinkovito hranu koju unosimo pretvoriti u energiju. Idućih 6 simptoma mogu alarmirati na razne zdravstvene tegobe pa tako i na to da vam metabolizam ne radi dobro, naročito ako vas muči nekoliko njih odjednom

1. Jako ste umorni
Mnoge stvari mogu biti razlog umora, uključujući očite faktore kao što su nedostatak sna i žestoka tjelovježba. Međutim ako ste često jako umorni to može alarmirati na usporeni metabolizam jer tijelo ne može dovoljno brzo hranu koju pojedete pretvarati u energiju. 
2. Koža i kosa odjednom su vam postale suhe
Kada metabolizam ne radi dobro, tijelo ne može dovoljno brzo obnavljati stanice važne za zdravlje kože i kose koje postaju suhe. Suhoća kože i kose može ukazivati i na mnoge druge stvari, poput loše prehrane.
3. Žudite za slatkom i hranom bogatom škrobom
Žudnja za određenom vrstom hrane često ukazuje na to da tijelu treba energije. Ukoliko se dobro hranite i dovoljno spavate, ali i dalje osjećate veliku potrebu za slatkim i hranom bogatom škrobom, to može značiti da metabolizam hranu koju ste već pojeli ne prerađuje dobro u energiju koju vaše tijelo treba. 
4. Debljate se iako se zdravo hranite
Prirodno je da se s godinama metabolizam usporava zbog čega je teže održavati zdravu kilažu, ali ako se hranite zdravo i pazite na unos kalorija, ali se i dalje debljate, vrlo vjerojatno je riječ o presporom metabolizmu. 
5. Stalno vam je hladno
Metabolizam također opskrbljuje tijelo toplinom, a ako on radi sporo, posljedica će biti stalan osjećaj hladnoće. To ćete posebno osjetiti noću kada ćete se u krevetu pokrivati s nekoliko slojeva kako biste se ugrijali. 
6. Raspoloženje vam se stalno mijenja
Konstantan osjećaj iscrpljenosti jer se vaš organizam "muči" kako bi preradio hranu može rezultirati time da ste često razdražljivi i da vam se raspoloženje stalno mijenja.