Prvo dobio krvarenje u mozgu

Brianna, mlada žena iz Kalifornije bila je prvi put trudna, kad je njen suprug Austin završio u bolnici. Do poroda su joj ostale dvije sedmice, a kad je saznala da je njen suprug završio u bolnici, dva je sata vozila kako bi doznala što se događa.

Kad je stigla u bolnicu, ljekari su operirali Austina, pokušavajući zaustaviti krvarenje u mozgu. Nakon te operacije operirali su ga još jednom, a mozak mu je i dalje oticao. Testirali su ga na droge, no nalazi su bili negativni.

Ispostavilo se da su razlog njegovog krvarenja u mozgu energetska pića koje je počeo piti zbog dužeg radnog vremena i putovanja na posao.



Kofein u energetskim pićima sužava krvne žile, podiže krvni pritisak i povećava rizik od krvarenja u mozgu. Kako bi zaustavili krvarenje, ljekari su napravili dekompresivnu kraniotomiju, odnosno izrezali mu prednji dio lobanje.

Brianna je sina rodila dok joj je suprug bio u komi. Sedam dana kasnije se probudio, a nakon dva mjeseca prvi je put vidio dijete.

“Svakog dana se budim kako bih se brinula o sinu i mužu. Kuham im, sa suprugom prolazim fizikalnu terapiju i pomažem mu naučiti govoriti”, opisala je Brianna.