Čest problem

Urinarne infekcije česte su kod žena svih dobi.

Ono što je važno kod urinarnih infekcija je da se liječe u samom začetku. U prirodi se nalaze brojni preparati kojima možemo olakšati tegobe i umanjiti simptome.
Bakterijske infekcije obično zahtijevaju antibiotsku terapiju, koju nikako ne treba uzimati na svoju ruku. Ali, ono što vam može pomoći za održavanje zdravog urinarnog sistema su biljke.
Peršun
Čaj od peršuna odličan je za čišćenje organizma i izbacivanje viška tečnosti, a uz to je i odličan lijek protiv urinarnih infekcija. Čaj od peršuna pripremate kao većinu drugih čajeva. Kašiku suhog ili svježeg peršuna presuti vrelom vodom i pustiti da odstoji 10 minuta.
Kukuruzna svila
Kukuruzna svila je poznata kao izvanredno sredstvo za liječenje upale mokraćnih kanala. Osim toga, utvrđeno je i da redovno ispijanje ovog čaja izaziva rastvaranje kamena i izbacivanja pijeska iz bubrega. Kašiku osušenih niti kukuruzne svile stavite u 3 dl vrele vode. Kuhajte tri minuta, poklopite, sklonite sa šporeta i ostavite da se prohladi. Pijte tri puta dnevno po šolju ohlađenog čaja.
Uvin čaj
Uva je biljka koja se koristi za liječenje urinarnih infekcija jer ima antibakterijsko djelovanje.