Pogledajte snimak

Nisu vam potrebni spa tretmani i lijekovi, ako imate štipaljku za veš u kući. Da, dobro ste pročitali. Potrebna vam je štipaljka za veš jer ona može da riješi mnoge zdravstvene probleme, ako je stavite na uho samo jedan minut u toku dana.

“U ušima se nalazi refleksna mapa čitavog tijela, bogata nervnim završecima i višestrukim konektorima sa centralnim nervnim sistemom”, tvrdi refleksolog Helen Chin Lui.
Postoji šest različitih tačaka na ušima, a svaka je povezana sa određenom regijom/organom u tijelu. Stavite štipaljku na tačku po sopstvenom izboru i uživajte u zdravstvenim blagodetima.
1. Povezana je sa leđima i ramenima. Ako je pritisnete svaki dan po jedan minut smanjićete nagomilanu tenziju u tim dijelovma tela.
2. Ova tačka je povezana sa vašim organima. Ako osjećate bilo kakvu nelagodu, stavite štipaljku na ovo mjesto i osjetite momentalno olakšanje (naravno, ako bol ne prestaje danima, posjetite ljekara obavezno).
3. Pritisnite ovu tačku ako vas bole zglobovi. Ukočenost i bol u zglobovima poslije napornog dana za računarom će za čas posla nestati.
4. Ako vam je potrebno olakšanje u sinusima i grlu, uštinite štipaljkom ovu tačku. Odlična stvar ako treba da se naspavate ili vam je nos začepljen.
5. Ova tačka je povezana sa organima za varenje. Pritisak na nju može da smanji bol u stomaku.
6. Vaša glava i srce su povezani sa ovom tačkom. Pritisnite ovaj dio za zdravije srce ili ako želite da se riješite migrena i tenzionih glavobolja.
Pogledajte video: