Za samo nekoliko sedmica

Ne tako davno, japanski glumac Miki Riosuke (Miki Ryosuke), koristio je jednu zanimljivu metodu, koja mu je pomogla da izgubi 13 kilograma i 12 centimetara u struku za samo nekoliko sedmica, tačnije 49 dana.

Takav rezultat je nastao kao sporedan efekat vježbi koji su mu propisali doktori protiv bolova u leđima, piše “Uspešna žena“…
Izvođenje ovih vježbi kod Japanaca traje samo 2 minute dnevno.
Dakle,
Riosuke je ovu tehniku nazvao dijetom dugog disanja. A svodi se na to da se zauzme određena poza, napravi se udah od tri sekunde, a zatim – snažan izdah u trajanju od 7 sekundi.
Većina evropskih doktora podržava izvođenje disajnih vježbi za mršavljenje i objašnjava ih na sljedeći način: masnoća se sastoji od kiseonika, ugljenika i vodonika. Kada udišemo, kiseonik dospjeva do masnih ćelija, on ih raščlanjuje na komponente (ugljenik i vodu).
Zato, što više kiseonika koristi naše tijelo, time sagorijeva više masnoće.
Sistem, na kojem su zasnovane disajne vježbe je jednostavan: kiseonik crpi masti i istovremeno tonizira mišićno tkivo, aktivira limfotok i ubrzava metabolizam. Jednostavno rečeno, mast – je “gorivo”, a kiseonik – je njegov sagorijevač. Osim toga, kako tvrde stručnjaci, ova tehnika ojačava trbušne mišiće i obogaćuje krv kiseonikom.
Vježba se izvodi svakodnevno u trajanja od 2 do 10 minuta.
Stanite i ispružite jednu nogu napred, a drugu iza nje.
Sada je potrebno napregnuti zadnjicu i prenijeti svoju težinu na zadnju nogu.
Počnite polako udisati u trajanju 3 sekunde, dižući ruke iznad glave.
Zatim, snažno izdahnite 7 sekundi, naprežući sve mišiće tijela.
Više pogledajte u priloženom videu: