Sedam pravila

Sve žene na svijetu sanjaju o tome da imaju idealan struk. Tu nam je viziju nametnulo društvo.

Za vitak struk ključno je ovih sedam pravila, ali najvažnije je smanjiti stres u životu.
1. Jedite proteine 
U periodu od 15 do 16 časova jedite obrok bogat proteinima. Nutricionisti savjetuju da to bude komad mesa ili ribe, jogurt, jaja. Ovakav obrok u ovom zadatom trenutku pomaže ubrzavanju metabolizma i regulira nivo šećera u krvi, što direktno utiče i na sagorijevanje masnog tkiva na stomaku.
2. Izbjegavajte alkohol
Prema jednoj studiji alkohol za čak 36 posto smanjuje sposobnost organizma da topi masno tkivo. Uostalom, svi znamo da postoji termin "pivski stomak", i to ne za džabe.
3. Kardio vježbe su odličan saveznik
Bicikl, hodanje, jogging, plivanje - sve ove aktivnosti će vam pomoći da se oslobodite masnih naslaga na stomaku. Dovoljno je po pola sata svaki dan i za nekoliko sedmica uočit ćete prve rezultate.
4. Izbacite šećer
Smanjite maksimalno unos šećera. Slatkiši vam, generalno, goje, a posebno se to vidi na stomaku. Inzulin raste sa unosom šećera i to stvara dodatne probleme za vaš struk. Također, hranu što bolje žvačite - usitnjena je lakša za probavu, a tako smanjujete šanse za zadržavanje hrane u sistemu za varenje.
5. San je vaš "idealan" partner
San je potreban i za odmor, ali i za ljepotu. Ako liježete i budite se uvijek u približno isto vrijeme i ako spavate između šest i sedam sati, na pravom ste putu da imate i idealnu liniju. Naime, studije pokazuju da ljudi koji spavaju 6-7 sati, u odnosu na one koji spavaju u prosjeku pet sati i manje ili osam sati i više, imaju značajno manji udio masnih naslaga na stomaku.
6. Voda mijenja sve
Nije u pitanju čaroban eliksir, ali voda zaista regulira sve metaboličke probleme i procese u ljudskom organizmu. Kada povećate unos tečnosti, vode prije svega, imat ćete duže tokom dana osjećaj sitosti. Koža je hidrirana i smanjuje se osjećaj gladi.
7. Izbjegavajte sjedenje
Ako je vaš posao "sjedeći" na svakih dvadeset minuta napravite pauzu. Prošetajte, skuhajte kafu, popnite se na drugi sprat... Neka pauze traje tek nekoliko minuta. Smanjit ćete i oticanje nogu, ali i vaš obim oko struka, piše B92.