Recept

Ne postoji ni jedan drugi prirodni sastojak u svijetu koji je efikasniji za smanjenje upala u organizmu osim kurkume. Ako budete koristitili ova tri sastojka svaki dan, gotovo sigurno ne postoji mogućnost dobijanja bilo koje vrste tumora.

Recept je sljedeći:
Pomješajte 1/4 kašičice kurkume sa pola kašičice maslinovog ulja. Pri tome dodati veći prstohvat svježeg crnog bibera. Ova tri sastojka pomješajte u šolji, piše “Webtribune“.
Možete konzumirati ovu samu mješavinu, ali i dodajte i u razna jela, supe i salate. Samo se uvjerite da ako ih koristite u kuhanim jelima, da se ovi sastojci ne kuhaju previše, najbolje ih dodajte na samom kraju. Ako ih pijete same, pomješajte sa malo vode.
Ali šta tačno spriječava rak i širenje raka?
Svo znanje leži u kurkumi. Kurkuma je začin u obliku žutog praha, što je jedna komponenta karija. Njene antiupalne sposobnosti su nevjerovatno moćne. Nema drugog prirodnog sastojka u svijetu koji je efikasniji za smanjenje upale u tijelu od kurkume.
Novije studije su otkrile da kurkuma sprečava mnoge vrste raka kao što je kolorektalni kancer, kancer prostate, kancer mozga. U eksperimentima primjenjenim na miševima, pokazalo se da su miševi izloženi kancerogenim hemikalijama razvili nekoliko vrsta raka.
Kurkuma ima samo jednu manu, a to je da je kurkuma teško razgradiva u probavnom traktu. Stoga, idealna kombinacija za liječenje i prevenciju raka je kurkuma sa biberom i đumbirom.
Biber prema istraživanjima povećava efikasnost kurkume za 200 odsto. Da bi se uspešno sprečio rak i uništile ćelija raka, ovu mješavinu treba koristiti svaki dan u mnogim prilikama.
Koristite ga što češće jer nema neželjenih efekata.