Ako ih budete slijedili možete ostvariti dobre rezultate

Dijete koje prakticirate ne funkcioniraju?

Vrijeme je da napravite promjene u životu koje će vam pomoći da se osjećate bolje, a onda i da vodite zdraviji život. 
Bright Side prenio je nekoliko dobrih savjeta ličnog trenera koji je smršavio 70 kilograma, a ako ih budete slijedili - i vi možete ostvariti dobre rezultate.
 1. Prestanite piti kalorije
To znači da trebate izbjegavati sokove sa sodom, džusove i slatke čajeve. Ako samo ovu naviku prihvatite, možete izgubiti kilograme.
2. Zaboravite na brza jela za posao
...i ponesite u kutiji domaću hranu.
3. Provedite manje vremena na cesti 
Bicikl će vam uštedjeti vremena, a sačuvat će vam živce. Vrijeme koje ste uštedjeli možete provesti kuhajući zdravu hranu i vježbajući.
4. Naučite praviti ukusna jela
...i kako uživati u kuhanju. Recepti s interneta, kulinarske emisije i časovi kuhanja naučit će vas kako da budete šef kuhinje.
5. Probajte razumjeti vrijednost prirodne ishrane
Bolje je da birate lokalne i svježe proizvode koji će vam probuditi osjetila i pomoći da smršavite.
6. Nabavite psa
Jutarnja šetnja s vašim ljubimcem najbolja je stvar kojom možete ubrzati vaš metabolizam i aktivnost mozga. Ne morate baš nabaviti psa - ali to je jedan od načina da nađete razloga da šetate svako jutro. 
7. Kupujte organsku hranu
Ovo ne govorimo uopće zbog propagande GMO ili'organski proizvodi, već zbog navike da birate hranu većeg kvaliteta. Da, čini se skupim na početku, ali čim se uhodate s novim jelovnikom, vaš budžet će se vratiti u normalu.
8. Obratite pažnju na kvalitetu mesa
Dobra je ideja da povećate broj vegetarijanskih obroka, što znači više voća, povrća. Ako želite ipak pripremiti meso, vodite računa o njegovoj kvaliteti i porijeklu.
9. Napustite vezu koja nije zdrava
Trebate biti u zdravoj vezi. Ne morate ovo shvatiti radikalno.
10. Promijenite se fizički i umno
Kako ne biste povratili izgubljene kilograme, važno je da vježbate i jedete ispravno. I um je važan: kad se odlučite riješiti starih navika, osjetit ćete novog sebe - i osjećat ćete se bolje!