Rezultati će vas osvježiti

Rezultati objavljenog istraživanja će vas osvježiti. Znanstvenici su raskrinkali mit da sva ta šumeća voda izaziva kiselinu u želucu.

MIT: Mjehurići ne hidratiziraju
Prema riječima liječnice Susan Gargan sa sveučilišta u Južnoj Karolini, mjehurići iz mineralne vode ne sprječavaju hidratiziranje organizma. Čak štoviše, jedno je istraživanje pokazalo da nakon intenzivnog treninga gazirana voda nadoknađuje izgubljenu tekućinu na isti način kao i negazirana voda.
MIT: Loša je za zube i kosti
Gazirana voda može upropastiti zubnu caklinu ukoliko se pije u velikim količinama. Dakle, ako ne pijete ‘galon kisele’ svaki dan – sigurni ste.
MIT: Deblja
Istina je da svi ti mjehurići izazivaju nadutost, ali to je privremeno i dugoročno čak i dobro. Znanstvenici su naime ustvrdili da gazirana voda može više zasititi nego obična voda, posebno na prazan želudac. Što se više osjećate siti, manje ćete grickati ‘sa strane’. Ali, izbjegavajte gaziranu vodu s okusima i zaslađivačima.
MIT: Izaziva kiselinu
Znanstvenici su raskrinkali mit da sva ta šumeća voda izaziva kiselinu u želucu. Ako ste skloni tome, trebate izbjegavati hranu koja ju izaziva, a ne mineralnu. No, ako već patite od želučane kiseline, mjehurići vam to mogu pogoršati.