Ne skidati nižu od 38.5C

Jeste li znali da temperatura nije tako loš znak i da ne trebamo posezati isti trenutak za lijekovima.

Temperatura je samo jedan od načina kako se organizam bori protiv infekcije ili prehlade. Nije preporučljivo skidati malo povišenu temperaturu, odnosno nižu od 38.5 C. 
Istina je da visoka temperatura zna biti opasna, posebno za malu djecu i potrebno ju je skidati. Inače, organizam putem temperature ubija bakterije i viruse. Postoje brojni načini skidanja visoke temperature na prirodan način. Da li ste znali da je čokolada ljekovita? Tradicionalno, kakao se koristio kao lijek protiv visoke temperature i depresije.

Kako možete sniziti temperaturu na prirodan način?

Dodajte pola šalice octa u mlaku vodu za kupanje i namakajte se pet do deset minuta.
Narežite crveni sirovi luk i stavite ispod stopala i umotajte stopala u topli pokrivač.
Namočite ručnik u toplu vodu u koju ste dodali šalicu octa. Ocijedite je i stavite na čelo.
Napravite čaj od praha đumbira sa limunom. Ovaj čaj ne samo da potiče znojenje i smanjuje temperaturu, nego i pomaže kod bakterijskih infekcija grla.
Izrežite krumpir i namakajte ga u octu oko 10 minuta. Potom ga stavite na čelo i ručnik na krumpir. Temperatura bi se trebala spustiti u roku od 20 minuta.
Stavite krišku limuna ispod stopala i obucite preko toga tople pamučne čarape na koje navučete također vunene čarape.
Zagrijte mješavinu dviju žličica maslinovog ulja i dva velika usitnjena režnja češnjaka. Stavite pripravak na donji dio stopala, omotajte stopala sa plastičnom vrećicom i ostavite da djeluje tijekom noći. Maslinovo ulje i češnjak su izvanredni lijekovi za povišenu temperaturu.
Namočite oko 25 grožđica u pola šalice vode. Izgnječite grožđice u vodi i procijedite. U vodu dodajte sok od pola limuna i popijte dva puta na dan.
Ako se visoka temperatura nastavi, svakako se posavjetujte sa svojim liječnikom.
Temperatura iznad 40 C se smatra vrlo opasnom i zahtjeva hitnu intervenciju.
Kod manje djece koja imaju visoku temperaturu, preporučamo da se odmah posavjetujete s liječnikom.