Čisti organizam od toksina

Ova kombinacija namirnica je odličan izvor hranljivih sastojaka koji čiste organizam, a samim tim utiču i na skidanje kilograma!

Dijeta čajem je vrlo popularna, posebno među ljudima koji žele izgubiti višak kilograma brzo, a nakon toga se koristi za održavanje težine. 
Napitak od čaja i mlijeka pomaže da se organizam očisti od toksina, i drugih štetnih materija. Jednodnevnim korištenjem zelenog čaja sa bademovim mlijekom možete skinuti 4 kg teljesne težine i izbaciti sav višak tečnosti iz organizma. 
Ne biste trebali upražnjavati ovu dijetu više od dva puta mjesečno. 
Ukoliko imate bolesne bubrege, nizak krvni pritisak, alergiju na mlijeko, ili kamenje u žučnoj kesi ne biste trebali primenjivati ovu dijetu pre nego što se konsultujete sa vašim lekarom. 
Sastojci: 
2 kašike zelenog čaja
1,5 litara mlijeka (nemasnog)
Zeleni čaj je najbolje kupiti u biljnim apotekama, jer ukoliko koristite čaj filter vrećice efekat neće biti isti. 
Priprema:
Prokuhajte mlijeko, a potom ga pustite par trenutaka da se ohladi (da bude mlako, ne pretoplo), a zatim dodajte dvije kašike zelenog čaja. Pokrijte i ostavite 20 minuta da odstoji, zatim procijedite i pijte tokom cijelog dana. Popijte šolju ovog napitka svaka dva sata. 
Tokom dana popijte uz to 2 litra vode, obavezno, jer ovaj napitak je jak diuretik, pa će vam voda pomaći da sačuvate balans tečnosti u organizmu.