Zdrava i aromatična zamjena

Ako želite da se osjećate dobro i da budete zdravi, veoma je važno da unosite dosta tečnosti, ali budimo iskreni - obična voda ponekad umije da bude dosadna!

Zato se često dešava da poželimo da popijemo neko drugo piće, s ljepšim i karakterističnijim ukusom. 
Voda s krastavcem je zdrava i aromatična zamjena za sva pića koje inače uzimate, a ujedno je odličan način da se oslobodite viška kilograma. 
Najefektniji način da istopite masti jeste da smanjite unos kalorija i pijete vodu od krastavca, umjesto vašeg omiljenog bezalkoholnog pića. Voda ima nula kalorija, a jedan krastavac ima manje od 50, što znači da kada dodate isječeni krastavac u vodu, unosit ćete manje kalorija nego kada biste pili gaziranu vodu (150 kalorija) ili sok od jabuke (113 kalorija). 
Ova osvježavajuća voda će balansirati vaš apetit. Kada ste dehidrirani, odnosno žedni, često osjećate glad. Voda s krastavcem će hidrirati vaše tijelo, tako da ćete se osjećate sito, sve do sljedećeg obroka. Upravo to će vam pomoći da se oslobodite suvišnih kilograma. 
Pored toga, ova voda ima pozitivna dejstva i na hidriranost i toniranost kože, zato što je krastavac bogat silicijom dioksidom, koji se koristiti u tretmanima za liječenje akni. Voda s krastavcem je bogata antioksidansima i vitaminima, posebno A i D vitaminom, piše Source. 

Evo kako da napravite vodu s krastavcem: 
Uzmite svjež krastavac i dobro ga operite. Isijecite ga na kriške i dodajte u vodu. Ostavite da odstoji nekoliko sati ili tokom noći. Po želji, možete dodati listiće nane, limun ili jagode.