Upustvo za upotrebu i dokazana svojstva

Dodatak ishrani za oralnu upotrebu

Poštovani,
Hvala Vam na korišćenju navedenih  BILJNIH KAPI SREMUŠA. Ovim uputstvom za upotrebu želimo da Vas informišemo i pomognemo da na najbolji način iskoristite dar prirode koji je pred Vama.
Biljne kapi sremuša “Vict.-Urs.-Allium” predstavljaju prirodni preparat sirćetno (jabučni) -vodeni ekstrakt (tinkturu) svežeg lista divljeg belog luka sremuša (Allium ursinum folium) i…. bez sadržaja ALKOHOLA. Iste su nastale našim jedinstvenim zaštićenim postupkom ( receptura tvorca ) koji počinje i završava direktno i visoko u planini.
Fizičko - hemijska i mikrobiološka analiza vršena je u Centru za laboratorijska ispitivanja prehrane u Prištini pri Nacionalnom Institutu Javnog Zdravlja Republike Kosovo, čime je potvrđen kvalitet i ispravnost za konzumiranje - ishrani.
Na osnovu naučnih istraživanja, iskustava korisnika kao i našeg ličnog istraživanja i iskustva, veoma je bitno da Biljne kapi sremuša koristite na pravilan način. To podrazumeva redovnu upotrebu 3 x dnevno u preporučenoj dozi od 20 kapi (odnosno 1 ml.) 2h ili najmanje pola sati pre obroka i samodisciplinu, da ne propustite nijedan termin za konzumiranje, jer u protivnom gubite kumulativno dejstvo koje postižu aktivne supstance.
Piti ih možete uz času mlake vode ( 40-45 stepeni ), ili mleka, čaja (od celih šipuraka, koprive, majčine dušice i sl.), supe, jogurta (ajrana - mućenice) i ….. a iste se mogu dodavati i u salatama, čorbama i drugim pripravcima uz kojih inače i ide ovaj začin, te sa bistrim sokom od jabuka, đumbira.
U periodu koriscenja istih poželjno je svakodnevno piti bar po času JOGURTA dnevno. 
                                                                     
Od presudnog je značaja da Biljne kapi sremuša koristite najmanje 2 meseca u kontinuitetu kako bi osetili blagotvorno dejstvo. Svakoj biljci treba više vremena za delovanje i zato budite istrajni. Posle dvomesečne ture neprekidnog korišćenja kapi poželjno je napraviti pauzu od 10-ak dana.
Dokazana svojstva kapi:
- SNIŽAVANJE POVIŠENOG KRVNOG PRITISKA,
- SNIŽAVANJE NIVOA TRIGLICERIDA I HOLESTEROLA U KRVI,
- Poboljšanje cirkulacije, 
- Blagotvorno dejstvo na rad srca, čime nestaju srčane smetnje i tegobe visokog krvnog pritiska kao sto su nesvestice, osećanje pritiska u glavi i gušenje,
- Ima antimikrobno dejstvo (prevencija i ubrzavanje lečenja infekcija - prehlada,grip..),
- Imaju antioksidativno dejstvo (vezivanje slobodnih radikala i njihovo izbacivanje iz ćelija  čime se usporava process starenja),
- Čiste organizam od štetnih materija (produkata nastalih pod uticajem štetnih  faktora pušenja, konzumiranja alkohola, nepravilna ishrana),
- Izvanredno podstiču proces pamćenja, sprečava nastanak ateroskleroze (zakrčenja arterija) i blagotvorno deluju na istu, a takvo dejstvo imaju i na bolesti disajnog sistema,
- Dobro deluju i kod gastrointerstinalnih smetnji, utičući povoljno na želudac i creva, a naročito kod akutne i hronične dijareje i crevnog zatvora. Poboljšanjem rada creva, nestaju i tegobe koje se često javljaju kod starijih ljudi, ili kod onih koji jedu preko mere, a posledica su lenjih ili prepunjenih creva,
- Upotrebom kapi brzo nestaju gliste, čak i one dečje,
- Delotvorne su i kod kožnih problema, kožnih lišajeva, bubuljičavog i perutavog lica, jačanju korena kose, te kod hematoma i otvorenih rana koje teško zarastaju,
- Imaju delotvorno dejstvo (zajedno sa kuvanim vinom ili pak toplim čajem a naročito od celih suhih šipuraka), kod tuberkuloze pluća i vodene bolesti (edema).
Pre upotrebe uvek promućkajte bocu, kako bi se ravnomerno rasporedile aktivne supstance i ujednačio sadržaj pred sipanje - korišćenje.
I na kraju, ali ne manje važno: prilagodite svoju ishranu, izbacite iz upotrebe suhomesnate proizvode, konzerviranu hranu i pijte dosta vode tokom dana, 2-3 litra.
NAPOMENA: Pre upotrebe, konsultujte se sa svojim lekarom ili farmaceutom, naročito ako već koristite neku terapiju, posebno za visok krvni pritisak, trigliceride, holesterol i/ili razređivanje krvi koje se po odobrenju lekara trebaju koristiti  najmanje 2 h nakon korišćenja kapi. 
Preparat se ne preporučuje osobama do 14 godina starosti, zatim trudnicama i dojiljama, kao ni osobama sa ugrađenim bajpasom i stentovima, te osobama osetljivim na neki od sastojaka preparata kao i onim osobama koje koriste tablete za razređivanje krvi.
Veselj Meta,dipl.ecc.