Ako tokom radnog vremena mnogo telefonirate, potrudite se piti dovoljno vode kako biste nadoknadili izgubljenu tekućinu.

Telefoniranje
Osobe koje veći dio dana provode telefonirajući gube mnogo tjelesne tekućine jer mnogo pričaju. Njihov umor uzrokovan je dehidraacijom koja dovodi do zgrušavanja krvi i smanjanjenja dovoda kisika u stanice čitavog organizma, piše Večernji.
Zračenje električnih uređaja
Pozitivni ioni koje emitiraju električni uređaji uzrokuju pojačano lučenje hormona koji nas čini umornim i depresivnim. Da biste popravili raspoloženje i povećali energiju, stručnjaci preporučuju koristiti ionizator koji povećava koncentraciju negativnih iona u zraku.
Rad za računarom
Dugo sjedite za računarom, ali vam se svejedno nikako ne spava? Glavni razlog za to jest taj što svjetlost monitora usporava lučenje melatonina, hormona sna. Ukoliko želite spavati bolje i probudite se odmorni, izbjegavajte rad za računalom neposredno pred spavanje.
Planiranje
Osobe koje planiraju sve što trebaju učiniti tokom dana, sedmice, mjeseca, osjećaju se umornijim od osoba koje nemaju tu naviku. Istraživači sa Univerziteta Tilburg u Holandiji otkrili su da su osobe koje unaprijed planiraju često umornije jer osjećaju pritisak zbog previše obveza.