Koliko ste puta nakon neprospavane noći bezuspješno pokušavali sakriti neizbrisive tragove umora na svom licu. Bilo da ste pritisnuti rokovima morali do sitnih sati završiti kakav posao, ili ste se jednostavno čitavu noć ludo zabavljali, sljedećeg su vam jutra i ogledalo i kolegice poručili ono što nikako ne želite čuti: 'Draga, izgledaš grozno!'. Nemate li vremena nadoknaditi svoj san, otkrivamo vam trikove pomoću kojih ćete u samo 8 minuta vratiti odmoran izgled kao da ste se dobro naspavali

1. Kašikicom protiv natečenih kapaka
Za onaj trik s hladnim kašikicama zasigurno ste već čuli. Varate se ako mislite da stvar ne funkcionira i da je riječ o tek jeftinom štosu. Isprobajte ga i uvjerite se sami.
Dok si pripremate svoju jutarnju kafu, posegnite za priborom za jelo i odaberite dvije kašikice te ih odložite u hladnjak. Kad se dovoljno rashlade, uzmite ih i nježno ih prislonite uza svoje očne kapke odnosno na zatvorene kapke. Držite ih tako nekoliko sekundi, a potom to područje namažite hidratantnom kremom za oči.
2. Umivanje u hladnoj vodi
Umivanje u toploj vodi zasigurno je puno ugodnije negoli u hladnoj, no to neće baš koristiti vašoj koži. Hladna voda, naime, puno bolje osvježava ten jer izaziva skupljanje krvnih žila smanjujući pritom crvenilo i naticanje, pogotovo u zoni oko očiju. Kombinirajte umivanje u hladnoj vodi s oblozima od rashlađenih kašikica i izgledat ćete sjajno, a umoru će se izgubiti svaki trag.
3. Masaža lica
Tragove neispavanosti uvjerljivo ćete otjerati ako si nakratko izmasirate lice. Nanesite na svoje lice kakvo ulje, serum ili kremu po želji, rasporedite po čelu, bradi i obrazima te prstima lagano masirajte i utrljavajte dijelove lica - od središta čela prema sljepoočnici, preko obraza i nosa do očiju te od sredine brade prema vilici.
Ponovite to isto, samo sad praveći manje krugove. Prstenjakom pritisnite lagano unutrašnji kut očiju i povlačeći prstom prema vanjskom uglu. Ponovite postupak dva do tri puta i pritom pobrišite ostatak ulja ili kreme. Rezultat neće izostati, dovoljno je da se pogledate u ogledalo.
4. Hidratantna krema s kofeinom ili zelenim čajem
Za ona jutra kad se jednostavno iz nekog razloga niste mogli dobro naspavati, bilo bi dobro nabaviti hidratantnu kremu ili mlijeko za tijelo koje sadrži kofein ili zeleni čaj. To će čudesno osvježiti vašu kožu i niko neće ni primijetiti kako je iza vas jedna besana noć.
5. Zlatni sjaj i boja breskve za svježinu 
Umorna koža nema nikakvog sjaja, stoga uobičajeni svježi izgled kojega obično dobivamo ružičastom nijansom rumenila, sada moramo potpomoći dobrom podlogom, odnosno iluminatorom. Kako biste postigli što svježiji izgled, za takve (ne)prilike nemojte odabrati proizvode sa srebrnim već one sa zlatnim sjajem.
6. Olovka boje kože za budan pogled
Pogriješit ćete ako bijelom ili možda crnom olovkom nastojite prekriti crvenilo na vašim umornim i natečenim kapcima. U tom slučaju radije odaberite olovku u tonovima kože. Naime, iscrtate li kapke takvim bojama, one će vizualno otvarati vaše oči koje će stoga izgledati puno veće i budnije. To će vam zasigurno pomoći da malkice zamaskirate svoj sneni pogled na radnome mjestu.