Kavitacija, novi moderan način uklanjanja celulita, polako ali sigurno i na našim prostorima stiče zasluženu popularnost. Savremeni tempo života i režim ishrane stvaraju velike probleme sa viškom kilograma i masnim naslagama, dok se sa druge strane lijep, mladalački i zategnut izgled podrazumijeva. Stoga kavitacija, kao najbrža i najsigurnija metoda uklanjanja celulita, s razlogom postaje tretman koji dobija sve više poklonika. Muškarci i žene koji žele da vode računa o svom izgledu, ali i zdravlju, sve češće se odlučuju za novi vid borbe protiv masnih naslaga i celulita pod nazivom – kavitacija.

Šta je kavitacija?
Kavitacija je bezbolan način uklanjanja tvrdokornog celulita i masnih naslaga na određenim tjelesnim regijama, ciljanim usmjeravanjem radiofrekventnih i niskofrekventih ulatrazvučnih talasa na masne ćelije. Kavitacija je proces u toku kog se djelovanjem navedenih vrsta talasa ispušta mast iz ovih, određenih ćelija, koja ulazi u međućelijski prostor, gdje se njena razgradnja vrši uz pomoć enzima, a zatim se, preko limfnog sistema, izbacuje iz tijela. Jednom uništene, masne ćelije se neće ponovo stvoriti, te se s pravom može reći da kavitacija sa uspjehom zamjenjuje liposukciju kao hirurški metod uklanjanja. Ovaj tretman ubrzo nakon svog otkrivanja postaje planetarno poznat, a potražnja za njim masovna, te kavitacija postaje neizostavni dio ponude svih kozmetičkih salona i velnes centara. 
Dijelovi tijela koje tretira kavitacija
Regije koje je sa velikim uspjehom moguće osloboditi viškova masnih nasloga uz pomoć kavitacija metode su unutrašnje strane butina, natkolenice, stomak, struk, kukovi i nadlaktice. Žene koje imaju velikih problema sa celulitom i pored dijeta i vježbanja, tjelesnu građu u čijem sklopu se kao zone najpodložnije taloženju masti pokazuju butine, kukovi ili stomak, kavitacija tretmanom uspješno postižu rezultate kakve su oduvijek željele. Međutim, kavitacija nije namijenjena samo ženama, već na najbolji mogući način pomaže i muškarcima. Proces kojim je moguće otkloniti „pivski“ stomak i viškove na donjem dijelu i sa strana leđa upravo je kavitacija.
Broj kavitacija – tretmana 
Broj tretmana na koje se mora otići da bi kavitacija bila uspješna određuje se u zavisnosti od masnih naslaga regije koja se tretira i posebna je za svakog ko želi da se ovoj metodi podvrgne. Najbitnija je, prilikom određivanja broja kavitacija – tretmana, početna konsultacija sa ljekarom. Kavitacija se radi jednom u nedjelju do deset dana, a svaki tretman traje od 40 do 60 minuta, dok limfna drenaža mora biti njegov neizostavni pratilac, kako bi se mast izbacila iz organizma. Kao uspješan pokazao se i način kombinovanja kavitacija metoda sa elektrostimulacijom, što rezultira, pored topljenja viškova, i boljim tonusom kože. 
Rezultati kavitacija metode
Kavitacija je po svojim rezultatima neretko okarakterisana kao bezbolna i nehirurška liposukcija, sa tom razlikom što na koži ne ostavlja ožiljke i neravnine. Poslije samo jednog kavitacionog tretmana moguće je izgubiti od 2 cm u obimu tretirane regije, kada je u pitanju tvrdokorniji celulit, do čak 6 cm kada su u pitanju mekše naslage sa više vode. 
Kome je namijenjena kavitacija
Kavitacija je namijenjena zdravim muškarcima i ženama bez starosnih ograničenja, indeksa tjelesne mase između 19 i 30, koji ne uspijevaju da se oslobode masnih naslaga na određenim regijama uz pomoć vježbanja i regulisane ishrane. Kavitacija se, pak, ne sme vršiti kod trudnica, kao ni kod osoba koje boluju od bilo koje vrste tumora, holesterola ili povišenih triglicerida i dijabetesa. Konsultacije sa ljekarom su obavezne prije započinjanja kavitacija – tretmana.