Kad razmišljaju o zdravoj prehrani, mnoge djevojke misle da je dovoljno izbaciti slatkiše i početi jesti više voća i povrća, no ne razmišljaju o razlici u hranjivim vrijednostima između pojedinih namirnica.

 Prema preporuci portala Huffingtonpost donosimo popis od pet super zdravih namirnica koje često preskačemo, a koje su ukusne i izrazito dobre za naše tijelo. Dobra vijest je da ih je lako nabaviti i uključiti u svakodnevnu prehranu, a većinu ovih namirnica sigurno već imaš kod kuće.

Nar

Ovo voće prepuno je antioksidansa te dobro za krv i tlak, ali i lijepu i blistavu kožu. Preporučuje se i pri liječenju raka, Alzheimerove bolesti i bolesti srca, što sve govori o snazi koju sadrži ova namirnica. Ako ne voliš okus samog šipka, dodaj ga ujutro u zobene pahuljice ili jedi uz miješanu salatu.

 

Sardine

Riba koju najčešće preskačemo prepuna je omega 3 masnoća i vitamina D koji je izuzetno važan za zdravu i snažnu kosu te lijepu kožu i nokte. Ako ti je nezgodno pripremati ribu, dovoljno će biti nekoliko konzervica na tjedan da primijetiš poboljšanje u svom zdravlju i izgledu.

 

Kefir

Ovaj mliječni proizvod prepun je kalcija i probiotika koji osnažuju organizam. Izaberi manje zašećerena  i niskokalorična izdanja koja možeš pronaći u svakom supermarketu.

 

Leća

Ovu jeftinu namirnicu lako je "ubaciti" u pripremu ručka ili večere, a njezine blagodati su raznovrsne. Leća sadrži iznenađujuće velik postotak vlakna i proteina, a usto sadrži i željezo koje je izvrsno za slabokrvne.

 

Zobena kaša

Zobenu kašu mnogi nutricionisti preporučuju kao zdrav i kvalitetan doručak. Sadrži hranjiva vlakna, ubrzava metabolizam i zasitna je pa je veća vjerojatnost da ćeš tokom dana unijeti manje kalorija ako dan započneš ovim zdravim doručkom.