Gustoća koštanog tkiva i mineralni sastav kostiju ovisi i o tome koliko često koristite mobitel. Elektromagnetska radijacija iz njih djeluje štetno na ljudske kosti, pokazalo je novo istraživanje.
Elektromagnetska radijacija iz mobitela može negativno djelovati na čvrstoću ljudskih kostiju, pokazala je studija objavljena u martu  u Journal of Craniofacial Surgery.

Muškarci koji imaju naviku nositi mobitel na pojasu na desnoj strani, imaju smanjenu količinu minerala u kostima (BMC) i manju gustoću kostiju (BMD) na desnom kuku, tvrdi autor istraživanja dr. Fernando D. Sravi s National University of Cuyo, Argentina.

"Različiti sastav minerala i asimetrija desnog i lijevog kuka kod onih koji koriste mobitel u skladu je s efektom valova elektromagnetske radiofrekvencije", dodao je.

Razlika u kvaliteti koštanog tkiva među ispitanim muškarcima ovisila je o tome koriste li mobitele i o tome koliko ga dugo nose obješenog na pojasu.
 
Iako je studija relativno mala, jasno ukazuje da dugotrajna izloženost elektromagnetskoj radijaciji iz mobitela može utjecati na mineralni sastav kostiju.