Po nekim teorijama, što budući roditelji češće upražnjavaju seks, to su im veće šanse da dobiju sina. Ukoliko su odnosi rijetki, to su veći izgledi da će žena roditi djevojčicu.

Buduće mame koje sanjaju o dječacima moraju da navale na namirnice bogate kalijumom i natrijumom, dok žene koje bi više volele kćerku prednost treba da daju hrani koja sadrži više kalcijuma i magnezijuma.

Šta na ovakvo tempiranje spola djeteta kaže nauka?

Spol djeteta je određen u trenutku začeća jer spermatozoid nosi ili ženske X ili muške Y hromozome. Važno je samo da se upoznate sa procesom oplodnje. Ako jajnu ćeliju oplodi ženski spermatozoid, onda će biti začeta djevojčica, a ako do cilja prvo stigne muški, rodiće se dječak. Da biste dobili dijete određenog spola, treba samo da pomognete odgovarajućim spermatozoidima i preprečite put nosiocima neželjenog hromozoma.

Muški spermatozoidi su mali i pokretni, ali nisu toliko izdržljivi kao spori, ženski. Zato se poslije odnosa do koga je došlo dva do tri dana prije sazrijevaja jajne ćelije obično rađaju djevojčice, dok se odnos na dan ovulacije završava rađanjem dječaka.

Ukoliko želite dječaka
- Ne ustajte nakon seksualnog odnosa.
- Vodite ljubav u stojećem položaju.
- Potrudite se da vaš muškarac uživa što više.
- Vodite ljubav noću.
- Tokom odnosa okrenite glavu na sjevernu stranu.
- Vodite ljubav kad ste napeti. Više seksa, više dječaka

Britanski doktori tvrde da su šanse za rađanje dječaka veće ako žena dugo nije mogla da zatrudni. Do takvog zaključka oni su došli prikupivši podatke od 5.000 porodilja koji su pokazali da je 58 posto žena kojima je trebalo više od 12 mjeseci da začnu dobilo dječaka. Svaka sljedeća godina provedena u pokušajima da se zatrudni povećava šanse za još četiri posto.

Neki doktori smatraju da, što budući roditelji češće upražnjavaju seks, to su im veće šanse da dobiju sina. Ukoliko su odnosi rijetki, to su veći izgledi da će žena roditi djevojčicu.

I hrana je bitna

Naučnici su ustanovili da na spol buduće bebe utiče i ishrana majke uoči začeća. U zavisnosti od toga šta žena jede, unutrašnjost njene materice može da bude bazna, pogodna za probijanje muških spermatozoida, ali i kisela, i u njoj se bolje snalaze ženski.

Buduće mame koje sanjaju o dječacima moraju da navale na namirnice bogate kalijumom i natrijumom, dok žene koje bi više volele kćerku prednost treba da daju hrani koja sadrži više kalcijuma i magnezijuma.

Ukoliko želite djevojčicu
- Vodite ljubav tako da budete "gore".
- Potrudite se da doživite orgazam prije muškarca.
- Inicirajte seksualni odnos.
- Vodite ljubav kada je mjesec pun.
- Vodite ljubav po podne.
- Budite opušteni za vrijeme seksa. Tempirajte vrijeme oplodnje

Jajna ćelija može da bude oplođena tokom 36 sati, pa na osnovu toga možemo da odredimo spol bebe. Računajmo da ovulacija nastupa 14. dana ciklusa, što je karakteristično za većinu žena.

Ako želite dječaka: Uzdržavajte se od odnosa tri do četiri dana do trenutka začeća i tako ćete povećati koncentraciju i pokretljivost spermatozoida. Začeće mora da se dogodi za vrijeme ovulacije, odnosno 14. dana ciklusa, ili maksimum dan ranije.

Ako hoćete djevojčicu: Seks se preporučuje dva do tri dana prije ovulacije, a poslije toga treba da apstinirate. Izdržljivi i vitalni ženski spermatozoidi će dočekati svoj trenutak i oploditi jajnu ćeliju, dok će slabiji muški brzo umrijeti u kiseloj sredini.

Ekstra savjet - Da biste precizno odredili vrijem eovulacije i u zavisnosti od toga tempirali spol deteta, svako jutro, u isto vrijeme, mjerite bazalnu temperaturu u anusu. Povećanje za 0,2 stepena sredinom ciklusa ukazuje na ovulaciju. Ako želite dječaka, to je idealno vrijeme za seks, a ako želite djevojčicu, sačekajte naredni mjesec i u odnose stupite tri dana prije očekivane ovulacije.