Računi, vaš šef, gubitak voljene osobe. Sve je to stresno, a budući da na puno toga ne možemo utjecati, važno je postići razinu mentalne i fizičke stabilnosti na kojoj ćemo se moći suočavati s tim stvarima.

Dok neki ljudi olakšanje traže u omiljenom hobiju ili sportu, neki posežu za hranom. Ako spadate u drugu skupinu, možda vam savjeti ispod mogu pomoći.

1. Birajte najzdraviju hranu i hranite se redovito kroz obroke. Ako se uravnoteženo hranite, manja je šansa da ćete se nekontrolirano prejedati kada osjetite emotivnu neravnotežu.

2. Pokrenite tijelo. Uz bilo koju fizičku aktivnost opustit ćete tijelo i vratiti osjećaj kontrole nad životom.

3.  Razgovor o problemima nikad nije lak, ali ponekad težinu morate skinuti sa svojih prsa. Razgovor o osjećajima vodi duhovnoj i psihičkoj ravnoteži.

4. Umjesto da se strogo osuđujete naučite na poteškoće gledati kao na prilike za razvoj. Kada bi vam sve išlo lagano, život bi bio poprilično dosadan.

5. Povežite se s prirodom. Priroda, svjež zrak, sunce… Sve vas to opušta. Ako izađete van i naučite prepoznavati sve lijepe stvari oko sebe, shvatit ćete da ima mnogo toga ljepšeg, što vas može više ispuniti od hrane.