Radio Kosovo 2

Program na bosanskom jeziku Radio Kosova 2 emituje se svakodnevno u terminu od 18:00 do 20:00 sati.

Program počinje vijestima u 18:00, nakon čega slijede aktuelnosti iz zemlje, iz bošnjačkih sredina i iz svijeta. 
Od 19 sati možete slušati autorske emisije koje realizuju naši novinari u saradnji sa dopisnicima iz Peći, Prizrena, Mitrovice, Novog Pazara i Sarajeva. 
Svakog ponedjeljka vam donosimo emisiju ‘ProKult’ koja se bavi pitanjima iz oblasti obrazovanja i kulture. Emisiju priprema Meliha Murić-Januz. 
Svakog utorka možete slušati i rubriku ‘Predstavljamo vam’. Predstavljaćemo vam uspješne ličnosti – književnike, umjetnike, muzičare, ali i kulture i tradicije različitih država. Utorkom vam takođe donosimo i rubriku sa informacijama iz svijeta medicine. 
Emisija ‘Usput rečeno’ ide srijedom, a bavi se pitanjima vezanim za kosovsko društvo, te obrađuje i dešavanja oko politike, ekonomije, kulture. Emisiju priprema Fadil Ibišbegović Rexhepi. 
Emisija ”Istražujemo ove nedjelje” prenosi se petkom, a realizuje se u saradnji sa dopisnicima naše redakcije. Emisija se bavi problemima ali i uspjesima u bošnjačkoj zajednici, prvenstveno u opštinama u kojima žive Bošnjaci. Emisiju priprema Amra Zejneli. 
Nedjeljom vam donosimo emisiju ‘Upoznajmo Kosovo’. Vodićemo vas u razne dijelove Kosova kako bismo vam predstavili znamenitosti naše zemlje. 
Ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom termin od 19:30 do 19:50 rezervisan je za sevdalinke. 
Posljednji minuti našeg svakodnevnog programa posvećeni su našim najmlađim slušateljima. Njima donosimo bajke i basne, ali i muziku. 
Nedjeljne, autorske, emisije programa na bosanskom jeziku Radio Kosova 2 možete, u bilo koje vrijeme, poslušati i na našoj internet stranici. Emisije će se ažurirati svake nedjelje. 
Građani u pećkom regionu mogu slušati program i na 92.4 FM, a oni u mitrovačkom na 91.5 FM, u Prizrenu na 93.3 FM, a u Prištini 97.7 FM.
Slušajte nas i putem interneta na: www.rtklive.com/new/radio/radio_kosova2.html
Za sve vaše prijedloge ili kritike, javite nam se putem e-mail adrese bosnian@rtklive.com