Milanski arhitektonski ured Park Associati projektirao je hvale vrijednu ladanjsku kuću u Val Tidoneu, koju opisuju kao 'moderan projekt, oslobođen nostalgičnih elemenata'.

Kod izgradnje kuće pazilo se i na njezin utjecaj na okoliš, odnosno smanjenje potrošnje umjetnih izvora energije, pa njezina orijentacija dopušta da joj sunce bude saveznik - umanjuje izloženosti tijekom vrućih ljetnih mjeseci i maksimalizira svjetlo tijekom hladnijeg razdoblja.

Kuća je organizirana oko središnjeg dvorišta i ima niz pažljivo projektiranih prostora:

Prizemlje se sastoji od skladišta, garderobe i dvije velike sobe koje su vizualno povezane velikim staklenim kliznim vratima. Kuhinja i blagovaonica koncipirane su u jedan dnevni prostor; te prostorije projektirane su kao niz prostorija koje vode jedna kroz drugu prema van, do dvorišta i drvene terase.

Na prvom katu su četiri spavaće sobe i dvije kupaonice. Drveni podovi su od iroko drveta, a svoj mjesto u unutarnjem uređenju pronašao je i lokalni kamen.

Cigle s vanjskih zidova nastavljaju se i na dio unutrašnjih kao jedan od završnih materijala, zajedno sa žbukom i velikim kamenim zidom s kaminom.

Ova ruralna kuća iz snova jaku vezu s prirodom dodatno naglašava biljkama koje je drže u svom zagrljaju i bez sumnje su arhitekti uspjeli u naumu da djelzuje 'umirujuće i nadahnjujuće'.

 

{gallery}galerije/italija{/gallery}