Ako sijalica zapne najprije isključite osigurač, a na sredinu hladne sijalice zalijepite ljepljivu traku. Držat ćete je čvršće, a i manji je rizik da se ozlijedite ako pukne.

Prozori ne zapinju ako ih podmažete silikonskim sprejom Ako škripi rasušeni drveni pod, i za to postoji brzopotezno rješenje. Na dijelove koji škripe pospite puder. Metite ga četkicom kako bi ušao u pukotine, a višak pudera uklonite.

Glasna vrata “izliječit” ćete u tren oka tako da šarke podmažete vazelinom ili poprskate sprejom WD-40. Potom vrata nekoliko puta otvorite i zatvorite kako bi se dubinski podmazala.

Ako i dalje uporno škripe, tada podignite vrata, šarke do pola izvadite iz ležišta te ih dobro namažite uljem za podmazivanje. Ne zaboravite pri ruci imati krpu kojom ćete upiti višak ulja.   

Brzo se mogu srediti i rubovi zidnih tapeta koji su se odlijepili. Na komad papira nanesite ljepilo za tapete te njime protrljajte poleđinu tapete koji se odlijepio.  

Pritisnite tapetu na zid te lagano izvucite papir na kojemu je bilo ljepilo. Čistom krpom zagladite tapetu i istisnite mjehuriće zraka.

Talog iz staklenog vrča uklonite tako da ga do pola napunite vrućom vodom.  Dodajte nekoliko kapi deterdženta za posuđe, dvije žlice bijelog octa i šalicu nekuhane riže. Promiješajte da se riža uskovitla i talog će nestati. 

Sasušeno drvo namažite zagrijanim mineralnim uljem i spriječite pucanje.

Tkanina na sjedalicama je opet napeta
Pleteno sjedalo na drvenim stolcima koje se udubilo može opet biti napeto i čvrsto. Namočite spužvu u toplu vodu te njome s donje strane nakvasite pleteno sjedalo i ostavite da se polako osuši preko noći. Ako je potrebno, ponovite još jedanput.

Brzo i efikasno očistite prašinu s lustera
Navucite bijele pamučne rukavice - jednu suhu, a drugu namočenu u sredstvo za čišćenje stakla. Kristalne dijelove očistite otopinom od alkohola i destilirane vode u omjeru 1:3. Čistite namočenom, a potom polirajte suhom rukavicom.

Da prozori i vrata klize bez zapinjanja
Problem ćete riješiti silikonskim sprejom za podmazivanje koji će podmazati klizače. Poprskajte sprejom krpu te njome prebrišite i tračnice bez obzira na to jesu li od metala, drveta ili plastike.

Naljepnice s nove kade ili umivaonika
Naljepnice na dnu kade poprskajte sprejom WD-40. Podignite rubove da sprej dopre i ispod njih te ostružite naljepnice starom kreditnom karticom, a kadu odmastite tekućim deterdžentom.

Tartar-umak čisti mrlje u kupaonici
Pomiješate jednake količine tartar-umaka i sode bikarbone te dodajte limunov sok tako da dobijete pastu. Smjesu prstima ili mekom krpom utrljajte na mrlju, ostavite da stoji pola sata te potom dobro isperite vodom.