Ovo možda nije pravi trenutak da ekonomski opteretite vaš kućni budžet preuređenjem stana ili kuće od vrha do dna, ali ne dopustite da ta činjenice ubije vaš entuzijazam i kreativnost.

Samo s nekoliko sitnih promjena po stanu vaše će cijelo životno okruženje izgledati mnogo drugačije, pa sljedeće savjete smatrajte svojevrsnim paketom stimulansa koji će potpaliti vašu kreativnost i natjerati vas da poboljšate prostor u kojem svakodnevno boravite.

Monotoniju pomoćnog stolića kojeg nitko nikada ne primjećuje možete 'razbiti' jednim upečatljivim okvirom za fotografiju ili samostojećom svjetiljkom koja neće promaknuti ničijem pogledu, pa čak i zanimljivim posudicama koje će poslužiti kao spremnik nakita.

Sličan efekt možete postići i zanimljivom ukrasnom jastučnicom intrigantnog dizajna, koja će od vašeg kauča gotovo instantno napraviti omiljenim mjestom za okupljanje. Ako nemate ukrasne jastuke u vašem dnevnom boravku, svakako uložite u nekoliko komada koji su dovoljno udobni da im nitko neće moći odoljeti.

Dozu živosti vašem životnom prostoru možete dati i farbanjem jednog od zidova u boji koja će 'odskakati' od ostalih detalja u vašem stanu. Također, dozu kreativnosti ali i organiziranosti možete pridodati i posebnom prenosivom ladicom, u koju možete pospremiti sve ono što inače držite na stoliću u dnevnom boravku.

Iako je ljeto daleko iza (ili ispred?) nas, dašak ljetnog ugođaja u svoj životni prostor možete unijeti uz pomoć kuhinjskih zavjesa u sunčano žutoj boji, što će posve sigurno naizgled 'osvježiti' prostor, a isto će napraviti pokoja teglica sa zimzelenim biljkama. Malo topline u prostor zasigurno će unijeti i velika, drvena posuda za voće. Ako ste odvažniji, onda se odlučite za podmetače, šalice i ubruse u sličnim tonovima koji će uvesti malo sklada na vaš obiteljski stol. Za potpuni sklad čak možete nabaviti i jastučiće za kuhinjske stolce u istim nijansama.

Kupaonice su dosadne? Više ne, uz porculanske držače sapuna zanimljivog dizajna i spužve u, primjerice, koraljno narančastoj boji, a na odmet nije ni ručnik za brisanje u pripadajućim tonovima. Također, kako biste posve začinili stvari, možete se odlučiti i na zastor za tuširanje zanimljivog uzorka kojeg pridržavaju neki interesantni držači.