Pokušajte uz samo jedan ili čak sve ove savjete preurediti spavaću sobu! U samo nekoliko poteza i, što nije nebitno, uz malo novca možete postići sasvim drugačiji izgled.

Pronašli smo nekoliko jednostavnih savjeta koji će vam dobro doći ako ste se zaželjeli promjene u spavaćoj sobi. Ne morate se uhvatiti samo za jedan od savjeta, možete ih iskoristiti sve. U nekoliko poteza i za malo pare vaša soba može poprimiti sasvim drugačiji izgled.

Krenimo od najjednostavnijeg savjeta – ukrasite sobu nekom umjetničkom slikom, zanimljivom grafikom ili još bolje – više njih. Nakon što ste pronašli idealno mjesto na zidu, primite se posla – čavao i čekić u ruke!

Kad smo već kod umjetničkih slika, odaberite nekoliko omiljenih fotografija i uokvirite ih. Okviri mogu biti svi jednaki ili ih možete kombinirati u bojama, ovisi što vam se više sviđa i što će se više uklopiti u spavaću sobu.

Ukrasite zid omiljenim fotografijama nakon što ih uokvirite

Vjerojatno vam je dosadilo gledati iste plahte – vrijeme je za malo osvježenja. Jednobojne plahte zamijenite onim s prugicama ili cvjetnim uzorkom i iznenadit ćete se koliku će to promjenu donijeti spavaćoj sobi.

S krevetom se možete još poigrati, zapravo s količinom jastuka na njemu. Zašto ih ne biste odabrali više, onih ukrasnih i s različitim uzorcima i bojama?!

Nekoliko ukrasnih jastuka različitih boja i dezena dobro će doći za promjenu

Kolika je moć detalja ne moramo posebno naglašavati. Dovoljno je promijeniti ručke na ormarima, obojiti ih ili drvene zamijenite metalnim. U ponudi ima divnih primjeraka koji bi mogli biti kao stvoreni za vašu sobu.

Neka sobna biljka postane stanarka vaše sobe ili spavaćoj sobi dodijelite vazu sa svježim cvijećem.

Vrijeme je za pospremanje! Riješite se viška stvari i prostoriju oživite biljkom u tegli ili cvijećem u vazi

Vrijeme je za čišćenje! Riješite se viška stvari. Ako ste od onih takozvanih sakupljača i u vašoj sobi više nema mjesta ni za razglednicu, a teško vam se odreći svih tih drangulija, barem ih pospremite u ladice, u ormare i kutije. Neka prostor diše.

A da konačno promijenite dekore i zavjese?

I za kraj – riješite se starih zavjesa i dekora, te izaberite neke potpuno drugačije ili još bolje, ako uopće niste imali ukras na prozorima, vrijeme je za malu promjenu. U današnje vrijeme zavjese i dekori nisu što su nekada bili, ima toliko mogućnosti da je jedini problem odlučiti se.