Jednostavnost, elegancija i funkcionalnost odlike su skandinavskog dizajna

Prije nego se uhvatite ozbiljnog posla kao što je uređenje vlastitog doma razmislite o šarolikoj lepezi ideja, možda je skandinavski dizajn nešto po vašem ukusu.

Najjednostavnije rečeno - jednostavnost, elegancija i funkcionalnost odlike su skandinavskog dizajna. Nakon što pogledate nekoliko fotografija s idejnim rješenjima uređenja dnevnog boravka, složit ćete se s nama da su ovakva rješenja doista vrijedna pažnje.

Teško da i oni najizbirljiviji ne mogu naći inspiraciju među ovim prijedlozima, a ako uzmemo u obzir da je skandinavski dizajn postao sinonim razvoja modernizma 1950-ih i 1960-ih godina, sve su to dovoljni razlozi da barem pogledate o čemu se zapravo radi.

Veliki prozori bez dekora i neizostavne biljke



Prihvatiti se posla kao što je uređenje životnog prostora nimalo nije lak zadatak, odrediti stil i smjernice veliki je izazov, a skandinavski dizajn samo je jedna od mogućnosti. Zašto ga uopće uzeti u obzir, pitate se?

I boje se savršeno uklapaju 

Svježe ideje za uređenje interijera uvijek su dobrodošle. A ako ste ljubitelj jednostavnosti, funkcionalnosti i snažnog vizualnog učinka - na pravom ste mjestu.

Udobne sofe, tradicionalni kamini, šareni jastuci, maštovite lampe, lusteri, efektan i funkcionalan namještaj..., prostrani svijetli prostori s velikim prozorima i biljkama... sve su to odlike ovog stila koji odiše modernizmom i praktičnošću.