Sveznajući

Danas se odgovori na pitanja koja ljude zanimaju najprije postavljaju sveznajućem GOOGLE-u. Evo liste najčešće postavljenih pitanja u vezi sa ljepotom i najčešćih odgovora sa interneta.

1. Kako se otarasiti akni?
Nažalost, akne pogađaju i do 50 odsto odraslih. Redovno čišćenje pora ključno je za prevenciju. Budite strpljivi i pružite šansu svakom tretmanu najmanje šest nedjelja. Nemojte nikako cijediti bubuljice jer će to samo dodatno pogoršati problem.
Umjesto toga, potrudite se da problem sasiječete u korijenu – između ostalog, smanjenim unosom prerađenih ugljenih hidrata i mliječnih proizvoda, a unošenjem veće količine cinka. Takođe, držite se što dalje od pušenja i solarija.
2. Kako da mi nestanu strije?
Tretman laserom je jedino brzo i efikasno rješenje ovog problema, ali je mana što košta mnogo.
Sama prevencija je znatno bolje rješenje – čim primijetite da su se strije počele javljati (tokom trudnoće, na primjer), kupite dobro ulje za njegu kože i utrljavajte ga svaki dan.
 3. Koliko često treba prati kosu?
Ne postoji univerzalan odgovor na ovo pitanje jer sve zavisi od toga koji tip kose imate, kakve su vam životne navike i u kakvom okruženju živite. Perite je onoliko često koliko ste primijetili da vam najviše prija, izbjegavajte upotrebu šampona za suho pranje kose, a ako želite da temeljno odstranite mrtvi sloj ćelija sa kože glave, istrljajte je najobičnijom morskom solju.
 4. Kako se otarasiti kesa ispod očiju?
Obratite pažnju na uzrok tamnih kolutova oko očiju – poput nedostatka sna, nezdrave ishrane, velike količine kofeina, nedostatka željeza ili oštećenja od sunca – a zatim pristupite eliminiranju samog uzroka.
5. Kako smanjiti pore?
Izbjegavajte pretjerano izlaganje kože suncu i redovno čistite lice.
6. Kako nanijeti podlogu za šminku?
Ovo pretežno zavisi od ličnih preferencija ali, u principu, najbolje je pudere nanositi velikim četkama, a proizvode u obliku kreme ili u tečnom stanju - prstima ili manjim četkama.
 7. Kako da čistim četkice za šminku?
Čišćenje četkica za šminku je vrlo bitno – time ćete im produžiti vijek trajanja, maksimalno ćete iskoristiti šminku koju nanosite i spriječit ćete širenje bakterija po licu. Od pomoći će biti najobičniji bebi šampon ili malo najobičnijeg sirćeta.