Endi Demneri je fotomodel iz Albanije, a fotografije na kojima pozira u vječanicama albanskih modnih kreatora veoma brzo su se proširile društvenim mrežama, ali i prestižnim časopisima. Njena elegancija, šarm i sposobnost glume prilikom fotografisanja zaslužni su za krajnji rezultat.

U razgovoru za portal Klix.ba otkrila je više o svom poslu, interesima te o ljubavi prema umjetnosti.
Endi je rođena 31. jula 1998. godine u Tirani, gdje trenutno pohađa gimnaziju, nakon čega planira studirati arhitekturu. 
"Volim slikati, dizajnirati i čitati romane od kojih mi je omiljeni Grof Monte Cristo“, izjavila je Endi.
Modelingom se počela baviti u dobi od 15 godina, a kao fotomodel, a dosad je imala priliku posjetiti mnoge od evropskih prijestolnica model. Ipak, lijepa Albanka ne krije ljubav prema domovini i gradu u kojem je rođena.
"Iskreno, voljela bih ostati do kraja života u Tirani. Mnogo volim svoju zemlju i stalo mi je do svih ljudi koji ovdje žive. Barcelona je također jedna od mojih omiljenih destinacija. To je divan grad zbog zapanjujuće kulturne raznolikosti i atmosfere uopće", rekla je graciozna Albanka.
Endi je istakla da je veoma romantična, kao i da za nju umjetnost i historija predstavljaju važnu ulogu. 
"Ako bih morala izabrati mjesto izvan Albanije, to bi definitivno bio Pariz, jer tamo doslovno možete doživjeti historiju. Od muzeja, građevina, do vina, to je predivno mjesto. S obzirom na to da sam romantična, grad ljubavi bi mi savršeno odgovarao“, kazala je Demneri za portal Klix.ba.
Ona ljeto provodi sa porodicom u Antaliji, dok sa prijateljima uživa na plažama južne Albanije. 
Fotomodel i buduća arhitektica pored maternjeg albanskog tečno govori engleski, talijanski i turski jezik. Fizičku aktivnost ispunjava trenirajući u teretani i igrajući odbojku.
Kada su u pitanju muškarci, Endi kaže da nema određeni tip. Izgled joj nije presudan, ali veliku pažnju obraća na određene osobine.
"Sviđaju mi se muškarci koji su originalni u onome što rade i koji se ne boje biti romantični. Volim one koji znaju kako moći pretvoriti čak i najčešće sitnice u pravo romantično remek djelo. Bitno mi je da je muškarac pametan i da je porodičan čovjek koji uvijek nastoji napredovati", završila je Endi.