Savjeti

Kada je čula koje sve prednosti vodka može da ima za kosu i lice, jedna djevojka odlučila je da testira te tvrdnje.

Pročitala je brojne savjete žena koje tvrde da nema poente kupovati skupe šampone i sapune za lice ako u kući imate vodku, piše “Telegraf“…
Vodka navodno ima brojne prednosti koje idu dalje od prostog napijanja. Zato je odlučila da testira te tvrdnje. Njena koža i kosa vjerovatno nikada nisu bili u gorem stanju nego sada. Svakodnevno je pretjerivala sa šminkom kako bih sakrila nesavršenosti na licu, a kosa joj je stalno bila u repu. Zato je odlučila da sedam dana koristi vodku pri održavanju kose i kože lica.
Lice
Pomješajte jednake dijelove vodke i vode i smjesu uz pomoć vate nanesite na lice. Istog trenutka kada je sadržaj vate dodirnuo njeno lice, osjetila je kako se koža steže i hladi. Nako sedam dana ove rutine, njena koža više nije bila toliko masna, a inače je veoma masna. Dakle, savršeno rješenje za sve koji imaju masnu kosu, ali ona nikako ne preporučuje ovaj tretman ženama sa suhom kožom.
Kosa
Dovoljno je da u svoj omiljeni balsam za pranje kose sipate jedan šot vodke. Na ovaj način bi navodno trebalo da se uklone sve nečistoće kose i učinite je sjajnom. Plašila se da će vodka osušiti njen skalp kao što je to učinila sa licem, ali je opasno pogriješila. Ne samo da je kosa bila sjajnija, već su joj prijateljice rekle i da izgleda svilenkastije. Kosa joj je oduvijek bila suha, posebno nakon izbjeljivanja. Činnjenica da je drugima izgledala svilenkasto je oduševila. Čak i tokom kišnih i vlažnih dana, kosa joj je izgledala savršeno.
Uklanjanje peruti
U čašu vodke dodajte tri kašičice ruzmarina i stavite preko noći. Ujutro lijepo procijedite tečnost i umasirajte je u skalp. Ostavite da sve odstoji pola sata i zatim isperite glavu hladnom vodom. Nakon samo jednog tretmana, perut gotovo da je nestala. Sedam dana je eksperimentisala sa vodkom i navodi da su rezultati koje je ostvarila gotovo fantastični.