Bile su apsolutni hit 90-ih

Popularne choker ogrlice, bile su apsolutni hit 90-ih godina prošloga vijeka, no one nisu nastale baš tada, već su bile prisutne dugo kroz istoriju

A čini se i kako ih čitavo vrijeme pogrešno nosite. 
Popularne choker ogrlice, bile su apsolutni hit 90-ih godina prošloga stoljeća, no one nisu nastale baš tada, već su bile prisutne dugo kroz povijest, ali nisu bile samo zabavni modni dodatak, već su imale drugačije značenje, koje je u jednom trenutku zapravo bila uvreda za žene. 
U 18. vijeku, u vrijeme Francuske revolucije, žene su tako nosile choker u crvenoj boji, kako bi odale počast onima koji su završili na giljotini. No, već u 19. stoljeću, nosile su crne trake, koje su označavale da ste u društvu prostitutke. 
No, u isto vrijeme su i brojne balerine nosile takve ukrase na vratu, što su pokazale slike nekih najpriznatijih slikara svih vremena pa se čini da je već tada ovakav tip ogrlica imao više značenja. 
90-ih godina one su bile samo modni dodatak, kao i na kraju 2016. godine, kada su ponovno ušle u modu, a nije bilo žene koja ih nije nosila oko vrata u raznim dnevnim i večernjim prilikama. 
No, čini se kako smo čitavo to vrijeme chokerice nosile pogrešno, a na takvo nas je razmišljanje potaknula australska robna kuća Myer, koja je na svojoj reviji predstavila manekenke, koje su spomenute ogrlice nosile tako što su kosu zataknule u njih. 
Sada je samo pitanje sviđa li vam se ovakav neobičan način nošenja ili vas nije briga što je ispravno, već što je oku ugodnije.