Isprobajte

Čuli ste da se domaće maske stavljaju na kosu prije pranja - ali da li vam je neko rekao da ćete pomoću nekoliko sastojaka i nezaobilazne alu-folije moći da sredite kosu i nakon pranja?

Ideja je jednostavna - nakon što operete kosu šamponom, nanesete masku koja se pravi od kuhinjskih sastojaka, zavijete kosu folijom, ostavite da odstoji sat vremena, pa onda isperete kosu. Na ovaj način bi kosa trebalo da bude ishranjena, meka i mirišljava bez upotrebe kupovnog balzama ili maske.
Recept je sljedeći:
U blender stavite nekoliko kašika mlijeka (tri ili četiri), sok jednog limuna i jedne narandže ili grejpfruta ili mandarine.
Zatim dodajte jednu bananu...
Pokušajte da se suzdržite da ga ne popijete i nanesite dobijenu masku na vlažnu, čistu kosu.
Maska se nanosi od krajeva prema korijenu. Ako imate perut, stavite obavezno i na samo tjeme, a ako vam je tjeme masno, pokušajte izbjeći taj dio. Momentalno ćete osjetiti kako se sobom širi divni miris voća.
Sve što vam sada ostaje jeste da kosu skupite u punđu i sve zavijete alu-folijom. Ostavite da djeluje sat vremena, pa skinite foliju i kosu dobro isperite toplom vodom. Ako imate problema s masnom kosom, možete još jednom da ponovite šamponiranje.
U pitanju je maska koja ne sadrži ulja i ima jako malo masnoća (samo iz mlijeka) pa zato ne ostavlja masnoće na kosi. U isto vrijeme, sadrži sasvim dovoljno hranljivih sastojaka da vlasi učini mekanim, lijepim, sjajnim i - najbolje od svega, predivno mirišljavim. Jer, onaj miris voćnog šejka ostaje na vašoj kosi i traje satima, piše Noizz.rs.
Probajte - rezultat ne može da vas razočara!