Od sastojaka koji se već nalaze u kuhinji

Naravno da obožavamo potrošiti novac na maske iz naših drogerija i parfimerija, kao i počastiti se luksuznim kozmetičkim tretmanom, ali priznajemo - ovih dana smo nešto tanjeg novčanika. To nikako ne znači da moramo žrtvovati svoju njegu licu, štaviše, pronašli smo pet superjednostavnih maski za lice od sastojaka koji nam se već nalaze u kuhinji.

Banana 
Svi znamo da su banane bogate kalijumom, ali jeste li znali da u dodiru s kožom mogu učiniti čuda? Odličan su izvor vitamina C, biotina i magnezijuma - nutrijenata koje će vaša koža upiti u sekundama. Pomiješajte zdrobljenu bananu s medom i sokom limuna te nanesite na lice. 
Kurkuma 
Ovaj sastojak je odličan za naš organizam i pravi je protivupalni agent. Ako tražite način kako se riješiti akni ili samo malo osvježiti kožu lica: pomiješajte kurkumu, med i aloe veru! 
Kafa 
Nećemo vas lagati, uvijek tražimo način kako uključiti kafu u svoj život. Kofein ima prednosti i za kožu - bori se protiv upala i smanjuje crvenilo kože. Pomiješajte kafu s mlijekom i sokom od limuna te dobijenu gustu pastu nanesite na lice. 
Avokado 
Svi oni vitamini i masnoće zbog kojih je avokado zdrav čine ga i odličnim sastojkom za kožu. Ako želite poraditi na elastičnosti kože te osvježiti njen izgled, odaberite avokado. Pomiješajte pola avokada s vrućom vodom i medom te dobijenu pastu nanesite na lice. Nakon 10 minuta, isperite i uživajte u sjaju! 
Bjelanjci 
Šta jaja ne mogu učiniti? Znamo da svakako učvršćuju kožu i smanjuju pore. Miris ove maske nije ugodan, ali je svakako efektivan. Pomiješajte bjelanjak s malo zobenih pahuljica kako biste dobili kompaktnu smjesu; ostavite na licu 20 minuta i uživajte u novom izgledu kože.